Meer

Sluiten

Fenix Massief, Fenix Berken en Fenix Unicolor: dit zijn de verschillen

Zelf zijn we enorm fan van het materiaal Fenix. Het oogt mooi, brengt veel voordelen met zich mee én te koop in ongelooflijk veel verschillende kleuren. Maar wat is Fenix eigenlijk precies en wat zijn de verschillen tussen de Fenix-lijnen waar je uit kunt kiezen?

Om je verder op weg te helpen hebben we alle relevante informatie voor je verzameld in deze blog.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Wat is Fenix? 

Fenix is een dun plaatmateriaal voorzien van een nano-tech coating. Dit plaatmateriaal is gemaakt van papier (meer dan 60%) en thermohardende hars. Het buitenvlak is behandeld met een nieuwe generatie acrylhars, die wordt gehard en bevestigd via een proces van uitharding met elektronenstralen. Vrij technische praat, maar het resultaat is een oppervlak met een uitzonderlijk matte en zachte structuur. Dankzij het proces van uitharding met elektronenstralen heeft het oppervlak een soort eigen geheugen gekregen. Dit geheugen kan door gebruik van hitte worden geactiveerd om kleine krasjes te herstellen.


Fenix Massief

Dit is Fenix in haar puurste vorm. Deze variant hebben we vanwege de populariteit al wat langer in de collectie. 12 mm massief Fenix dat maar liefst te koop is in 19 verschillende kleuren. Uiteraard kun je bij massief Fenix kiezen uit verschillende vormen en onderstellen, waardoor er altijd wel een tafel samen te stellen is die perfect aansluit op je smaak en woonstijl.

In onze 3D builder kun je zelf je eettafel samenstellen en bij elke stap zie je meteen wat dit doet met de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Mooie voorbeelden van Fenix massief zijn de Rechthoekige Lachaud en de Ovale Gap


Fenix Berken

Zoals de naam al doet vermoeden wordt er berkenhout gebruikt bij het realiseren van deze tafelbladen. De kern van het tafelblad maken we van berkenmultiplex met daarop een toplaag Fenix. Opvallend aan deze tafels is dat de zijkanten van de tafelbladen dus niet van Fenix zijn, maar van berkenmultiplex. Goed om te weten: we behandelen de zijkanten met een blanke lak zodat er geen vuil in het hout kan trekken. De dikte van deze tafels is 40 mm en we hebben 16 kleuren voor je waar je uit kunt kiezen. 


In de 3D builder selecteer je Fenix Berken en ontdek je binnen een mum van tijd welke opties er allemaal zijn. Voorbeelden van eettafels zijn: Ovale Pomm en Ronde Vazy.

Fenix Unicolor

Dit is de nieuwste lijn binnen de Fenix-familie. Omdat we als doel hebben om onze klanten zoveel mogelijk opties te geven, vonden we het tijd voor een nieuwe variant. Fenix Unicolor bestaat uit een toplaag van Fenix op een zwarte plaat mdf. De bladdikte is altijd 40 mm en de tafel heeft altijd een facetrand. De facetrand loopt 60 graden naar binnen af. De zijkant van het tafelblad wordt in dezelfde kleur gespoten als de toplaag, vandaar de naam Unicolor. Ook deze tafels zijn in 16 verschillende kleuren samen te stellen. 

Voorbeelden van Fenix Unicolor tafels zijn: de Rechthoekige Meryl en de Ronde Faye.


Kies altijd voor maatwerk

Bij Table du Sud werken we volgens het Make to order-principe. Dat betekent dat we pas aan de gang gaan als we een order hebben ontvangen en dus ook geen voorraad hebben. Dit doen we omdat we zoveel opties bieden dat vrijwel iedere tafel uniek is. Bij het samenstellen van je tafel vink je de opties aan en na het indienen van je order gaan we voor je aan de slag. Wil je graag weten hoe we jouw tafel van top tot teen maken? This is how it’s made!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Alle Fenix eettafels op een rijtje

Massief, Berken en Unicolor. Je vindt ze hier.

tuintafel-keramiek _DSF0130-W _DSF6208-W levering-montage-eikenhouten-eettafel-carree cabo - conair - betonnen - eettafel - groot2 Eikenhout Keramiek2 Fenix blog 5 keramiek Op deze afbeelding is een kar met Table du Sud Choice stoffen te zien bij een bank in de showroom. header-borstelen-groot restaurant-tds-breed Randafwerking - Breed -2 Duurzame beslissing - groot2 Mango berry - Blog - big2 werkplaats-groot- cover-werkplaats-blog blog-vochtigheid-6
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom