Meer

Sluiten

5 tips voor het creëren van een hotel chique inrichting

Realiseer of perfectioneer hotel chique in je eigen huis!

De hotel chique woonstijl is wat ons betreft een parel. Met deze stijl val je op en geniet je dag in en uit van je eigen interieur. Om over de verbaasde blikken van familie en vrienden nog maar te zwijgen.

Maar waar moet je eigenlijk op letten als je je huis helemaal hotel chique wil maken? In deze blog zetten we 5 handige tips voor je op een rijtje.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Tip 1: kleuren zijn de basis

Denk je meteen groot en ben je van plan om je complete woon- en eetkamer opnieuw in te richten? Of heb je een verhuizing op de planning staan en heb je je voorgenomen om het nu voor eens en altijd prachtig neer te gaan zetten? Dan is het slim om een verzameling kleuren als basis te gaan nemen. Dit zijn uiteraard de kleuren die we continu terug zien in de hotel chique interieurs die de revue passeren.

Maar welke kleuren zijn dat dan? Hotel chique kenmerkt zich vooral door het gebruik van volle, warme kleuren. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals donkergroen, donkerblauw en bordeauxrood. Hotel chique heeft doorgaans een luxe uitstraling en daarom mogen we goud ook zeker niet vergeten. Goud leent zich perfect als materiaal voor accessoires in je woonkamer. Wist je trouwens dat je bij Table du Sud eettafels kunt samenstellen met een gouden onderstelTip 2: denk bij je tafel in materialen

Zie jij jezelf al helemaal zitten aan die robuuste rechthoekige eettafel? En heb je ook al een donkerblauwe bank in gedachten die dé eyecatcher van je woonkamer moet worden? Dan ben je al een heel eind! Toch is het ook slim om de materialen van je nieuwe meubels in het achterhoofd te houden. Sommige materialen passen nu eenmaal beter bij hotel chique dan andere.

Vanwege de luxe uitstraling komen we op het gebied van tafels bijvoorbeeld al snel uit bij marmer. Marmer is al eeuwenlang een vaste waarde in onze interieurs en dat zal de komende decennia zeker niet veranderen. Wist je trouwens dat keramiek ongelooflijk veel op marmer lijkt en qua gebruiksvriendelijkheid ontzettend hoog scoort? 

Uiteraard is marmer of keramiek niet de enige optie die je hebt. Zelf zijn we ook fan van een mooie, grote boomstamtafel die automatisch alle aandacht naar zich toetrekt. Voor onze lezers die graag buiten de lijntjes kleuren en een sprong in het diepe wel zien zitten, raden we een prachtige visgraat tafel aan.

Tip 3: Velvet, velvet en ehhh velvet!

Als we één stof uit kunnen lichten die hotel chique schreeuwt is het toch wel velvet. En laat deze stof zich nu ook nog eens perfect lenen als bekleding van je eetkamerbank, eetkamerstoel of bankstel. Velvet is heerlijk zacht en heeft een luxe uitstraling. Zeker in combinatie met de juiste kleur leg je hiermee prachtige accenten binnen je inrichting. Extra tip: velvet wordt ook wel fluweel genoemd. Laat je daardoor dus niet van de wijs brengen. Beide termen betekenen hetzelfde!Tip 4: let op de details

Heb je de basis qua meubels helemaal staan? Dan is het net als bij het bouwen van een huis tijd voor de afwerking! Laat de kleuren van je meubels slim terugkomen in je accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie glanzende lamp of een passend vloerkleed, waardoor je bank nog meer in het oog springt? Het zit ‘m bij hotel chique echt in de details.Tip 5: win advies in
We snappen best dat je na het lezen van deze blog niet ineens een hotel chique expert bent. Het kopen van een nieuwe eettafel, laat staan een compleet interieur, doe je niet even in een middagje. De showroommedewerkers van Table du Sud beschikken stuk voor stuk over de nodige ervaring en zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes. Voor een bezoekje aan één van onze showrooms hoef je geen afspraak te maken. Wil je wél graag een afspraak maken zodat we samen op zoek kunnen gaan naar een passend interieur? Dat kan! Plan zelf je interieuradvies in. In twee gratis sessies gaan we bekijken welke meubels écht bij je passen!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Alle banken op een rij

Je vind ze hier. Ontdek al onze mogelijkheden.

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom