Close

Camilla
Marketing

Interieurtrends 2020: Groen wonen

Warm & natuurlijk

Vorig jaar ook al een duidelijke trend, die dit jaar wederom super hip is: de kleur groen! Niet zo gek, de kleur van de

natuur zorgt voor een rustgevend gevoel en je haalt er echt een stukje natuur mee in huis. Hoe je dat het beste kunt doen? Lees dan snel verder. 

Groen zonder groene vingers

Een wandeling in het bos of over een groot grasveld kan je een heel rustgevend gevoel geven. Dit fijne gevoel haal je in huis door er groentinten aan toe te voegen. 

Daarnaast zijn we allemaal steeds meer bewust van onze omgeving en het milieu. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van duurzame materialen, maar je kunt de trend ook letterlijk nemen door de kleur groen in huis te halen.  

Combineer verschillende groentinten om je interieur een frisse uitstraling te geven.  Dit kan natuurlijk in de vorm van planten, maar er zijn ook manieren waarbij je niet persé groene  vingers nodig hebt. 

Styling tip - interieurstyliste Maudi

De kleur groen is een mooie basis tint die gemakkelijk gecombineerd kan worden met verschillende andere tinten en materialen. Door  accessoires in je interieur toe te passen in combinatie met lichte houtsoorten en natuurlijke materialen creëer je een gezellige. warme look. Als je dan groen als accentkleur voor bijvoorbeeld op de muur of lambrisering  kiest wordt het een mooi geheel. Style het geheel af met verschillende soorten planten en klaar is kees!

Vind je groen wel mooi maar wil je liever niet dat het de overhand krijgt? Kies dan voor iets subtielers, zoals zacht groene stoelen of een moskleurige bank. 

View more products

Scroll

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Trendkleuren | herfst 2021 Monochrome home Interior trends 2020 The best outdoor tables Marble tables