Close

Hoe onderhoud ik mijn tuintafel

Op deze manier blijft jouw buitentafel mooi en is hij goed beschermd

Met lekker weer wil je natuurlijk fijn buiten kunnen genieten. Dat kan nu met de tuintafels van Table du Sud! 

Omdat je natuurlijk ook zo lang mogelijk van de tafel wilt kunnen genieten, geven we je hier advies over het onderhoud van jouw buitentafel.

Zorgeloos je tuintafel buiten laten staan

Goed nieuws! Omdat je een tuintafel van Table du Sud hebt gekocht kan je er verzekerd van zijn dat jouw buitentafel professioneel is behandeld. Hierdoor kan je hem dus zorgeloos buiten laten staan. 

De tafel bestaat uit een houten blad en een metalen frame. Het frame is onderhoudsvrij dankzij de poedercoating die is aangebracht. Het houten blad moet elke 1 à 2 jaar dat de tafel buiten staat worden behandeld om hem goed te blijven beschermen tegen de invloeden van het weer.

Het onderhoudspakket

Jouw tafelblad is behandeld met Monocoat Hybrid Wood Protector. Als je de tafel opnieuw wilt verzorgen kan je in onze webshop het onderhoudspakket voor buitentafels te bestellen, specifiek in de kleur van de tafel. De kleur van de tafel is vermeld op de orderbevestiging / factuur.

Het onderhoudspakket bestaat uit:
1- Exterior Wood Cleaner; dit is een voorbereidende reiniger voor de tafel. 
2- Olie 100 ml Hybrid Wood Protector (genoeg voor 3 m2)

Als je de planken wilt laten vergrijzen is het raadzaam om de tafel niet te oliën. Na verloop van tijd, onder invloed van de zon, wordt het tafelblad dan grijs.  Wil je niet dat het blad vergrijst? Gebruik dan de onderhoudsolie.

 

Zo behandel je jouw tuintafel

1: Bevochtig het oppervlak met water.

2: Breng de Exterior Wood Cleaner aan.
3: Schrob de Exterior Wood Cleaner  met een harde borstel met de nerf mee tot het hout schoon is. Het product zal opschuimen.
4: Zeer goed naspoelen met water.
5: Laat het oppervlak goed drogen. (minimaal 30 minuten)
6: Inwrijven Hybrid Wood protector naar keuze. (juiste kleur)
7: Laat het een paar minuten intrekken.
8: Verwijder alle overtollige olie met een pluisvrije doek. Het oppervlak moet droog aanvoelen.

Doeken die doordrongen zijn met olie kunnen spontaan ontbranden en kunnen dus het beste na gebruik worden ondergedompeld in water. 

Tip: om het frame niet te beschadigen bij het oliën is het bij de “Tracé-buitentafels” aan te raden om het blad uit het frame te verwijderen. Aan de onderzijde is het blad vastgeschroefd.

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Maintenance oak furniture Maintenance fabric and leather Maintenance marble Maintenance files Mounting instructions Which table should I pick to enjoy with kids How do I get a stain out of my sofa