Meer

Sluiten

Keramiek, een prachtige en duurzame keuze!

Misschien heb je al ooit van keramiek gehoord. Wat ons betreft is keramiek één van de meest onderschatte materialen als het aankomt op duurzaamheid en onderhoud. Ons kwalitatief indrukwekkende keramiek leent zich perfect voor het maken van eettafels en tuintafels.

In deze blog vertellen we je meer over de duurzaamheid van dit materiaal. Dit doen we door een aantal veelgestelde vragen te beantwoorden.

blog image 1

Bekijk producten

Scrollen

Wat is keramiek?

Keramiek is een industrieel vervaardigd product met het natuurlijke materiaal klei als hoofdbestanddeel. De klei is onder extreem hoge druk geperst en wordt vervolgens op hoge temperatuur gebakken. Hierdoor ontstaat een licht, maar zeer sterk materiaal dat extreem krasbestendig is en goed tegen hoge en lage temperaturen kan. Wil je graag nog meer weten? Op onze pagina over keramiek hebben we alle informatie over dit materiaal voor je op een rijtje gezet. 


Waarom is keramiek een duurzame keuze?

Keramiek is dus een ijzersterk materiaal. Dat betekent dat je jarenlang van je nieuwe tuin- of eettafel geniet. Dit is ook meteen de reden dat een keramische tafel een duurzame keuze is. Je hoeft namelijk na een tijdje geen nieuwe tafel te kopen omdat het keramiek er niet meer uitziet. Keramiek weert zich kranig en dient je met alle gemak.


Keramiek is dus duurzaam en krasbestendig. Hoe werkt dat in de praktijk?

Je eettafel gebruik je (verrassing!) vaak om aan te eten. Een hete pan, per ongeluk krassen met je vork op de tafel en contact met andere scherpe voorwerpen. Zeker in het geval van kinderen is de kans groot dat de tafel van tijd tot tijd wat te verduren krijgt. Zoals we eerder al vertelden, wordt keramiek op extreem hoge temperatuur gebakken om het zo sterk mogelijk te maken. Mensen die weleens graniet in het echt hebben gezien, zien wellicht gelijkenissen met keramiek. Het mag dan ook geen verrassing heten dat keramiek wel raad weet met contact met pannen en bestek. Dit heeft geen invloed op het uiterlijk van je tafelblad.

Kan een keramisch meubel ook in de tuin staan?

Jazeker! Keramiek is ijzersterk en leent zich dus goed voor het maken van tuintafels. Zelf hebben we een aantal designs voor je waarmee je je tuin een boost geeft. We willen hierbij wel zeggen dat keramiek geen wondermiddel is. Zet een tuintafel met een keramisch tafelblad in de winter dus binnen of onder een afdak en trek een beschermhoes over de tafel heen om verkleuring te voorkomen. 


Marmer en keramiek zijn allebei duurzaam. Wat is de beste keuze?

Twijfel je tussen deze twee materialen? Dan is het goed om te weten dat keramiek wat gebruiksvriendelijker is dan marmer. Qua uitstraling ontlopen ze elkaar niet veel, maar op het gebied van kwetsbaarheid wel. Hier scoort keramiek duidelijk beter. Daarom is keramiek wat ons betreft uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen omdat keramiek tegen een stootje kan zonder een krimp te geven.


Duurzaam keramisch maatwerk. Maken jullie dat?

Dat klopt. Al onze tafels zijn afkomstig van de eigen werkplaats in het Brabantse Heeze. Open onze 3D configurator en draai zelf je nieuwe droomtafel in elkaar. Nadat je voor keramiek hebt gekozen zie je de opties vanzelf verschijnen. Wist je bijvoorbeeld dat we 6 verschillende vormen en meer dan 15 verschillende kleuren keramiek voor je hebben? Ontdek alle opties en stel je nieuwe droomtafel samen! Tip: we verkopen ook passende onderhoudsmiddelen.

Bekijk producten

Scrollen

Ontdek onze materialen

Van eikenhout tot keramiek en nog véél meer!

tuintafel-keramiek _DSF0130-W _DSF6208-W levering-montage-eikenhouten-eettafel-carree cabo - conair - betonnen - eettafel - groot2 Eikenhout Keramiek2 Fenix blog 5 Op deze afbeelding is een kar met Table du Sud Choice stoffen te zien bij een bank in de showroom. header-borstelen-groot restaurant-tds-breed Randafwerking - Breed -2 Duurzame beslissing - groot2 fenix x3 header Mango berry - Blog - big2 werkplaats-groot- cover-werkplaats-blog blog-vochtigheid-6
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom