Meer

Sluiten

Ontvang gratis interieuradvies

Het kiezen van de juiste meubels kán lastig zijn. Onze experts met jarenlange ervaring helpen je graag met het inrichten van je woon- of eetkamer. Plan 2D interieuradviesgesprekken in en realiseer je droom in een mum van tijd.

Showroom Heeze nu ook iedere maandag geopend!

Onze showroom in Heeze is vanaf nu iedere maandag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Net als de showrooms in Utrecht en Deventer dus!

message icon
profile image

Bart

Content specialist

Wabi-sabi en Hygge: een verrassend succesvol huwelijk

Japandi heeft je ongelooflijk veel te bieden. Lees hier alles over deze mooie mix

Twee termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar die je misschien onbewust al eens hebt gezien. Het ‘feest’ begint bij de populaire nieuwe woonstijl Japandi. De snelle denkers onder ons zien in dit woord meteen de combinatie tussen Japan en Scandinavië terug.

Misschien niet de partners in crime die je verwacht als je op zoek gaat naar een leuke woonstijl, maar zeker het overwegen waard! Dit zijn de twee basiselementen die tot Japandi hebben geleid:

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Opslaan

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Japandi: twee woonstijlen in één jasje

Wabi-sabi: de kunst van het weglaten

Allemaal leuk en aardig die termen, maar wát is wabi-sabi nou eigenlijk? Als we dieper inzoomen op Japandi én Japan komen we al snel wabi-sabi tegen. En dan hebben we het niet over een nieuw sushi-gerecht, maar over een complete filosofie waar dus ook een woonstijl, in dit geval Japandi, aan is gekoppeld. Veel Japanners zijn wabi-sabi. De filosofie omarmt de imperfectie, de kracht van het weglaten en het niet compleet zijn. Hartstikke leuk allemaal, maar ik hoor je denken: ‘en hoe laat ik dit terugkomen in mijn interieur?’ Wabi-sabi staat voor minimalisme en eenvoud én natuurlijke kleuren zoals grijs, beige en ecru. Qua materiaal moet je vooral aan hout en natuursteen denken.Hygge: Deense gezelligheid

We pakken een denkbeeldig vliegtuig en verlaten Japan om Denemarken aan te doen. Daar vinden we de scandinavische woonstijl die verrassend dicht tegen de Japanse stijl aanschurkt én Hygge. Hygge is een woord dat zich bijna niet laat vangen door een definitie. Wij Nederlanders hebben het woord ´gezelligheid´ en dat komt nog het dichtst in de buurt. Knusheid, gezelligheid, hygge: een gevoel dat je graag oproept met je interieur. En in dat ‘hygge-interieur’ vinden we natuurlijke materialen, een mespuntje retro, gezellige plekjes en vooral veel sfeer. Kortom, een interieur waar geleefd en vooral genoten wordt.

Haal Japandi zelf in huis en maak het Hygge

Mix & match

De wereld van woonstijlen, woonideeën en nieuwe meubels staat nooit stil. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hebben de Deense en Japanse woonstijl veel met elkaar gemeen. Wanneer we deze stijlen echt in de mixer gooien krijgen we... jawel... Japandi! Het mooie van twee stijlen is dat je een groter palet hebt om uit te kiezen als je een ruimte in gaat richten en dat je uit beide stijlen elementen kunt plukken die precies aansluiten op jouw smaak. Wat ons betreft is Japandi dus zeker het overwegen waard!Kies jij voor Japandi?

Bij Table du Sud vind je allerlei meubels die perfect passen in een Japandi-interieur. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze woonstijl? Lees dan alles over Japandi, ontdek de meubels die bij de stijl horen én lees meer over alle andere woonstijlen. We inspireren je graag!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bank Fox

5.0 / 3 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Japandi woonkamer Eettafels kleine ruimte Landelijke woonkamer tips Hotel chique inrichting Soft minimalisme Tips voor het aankleden van je hoekbank Asymmetrische tafels Aantal stoelen aan een ovale tafel Tips voor het inrichten van een industriële eetkamer Zo kies je de perfecte maat van je nieuwe tafel Tips voor inrichten landelijke keuken Tafel ontwerpen met 3D builder Tafelvormen Online eetkamerstoel kopen Zo koop je een eettafel online Kerst styling tips 4 ovale vormen Waarom een ovale tafel Voordelen van een keramisch blad Hoeveel stoelen aan tafel? Industriële kasten Welk onderstel past bij mij Kersttafel decoratie volume 1 kersttafel decoratie volume 2 De leukste instagram accounts voor het weekend De leukste paastafels Thuiswerkplek Bureauhoogte Waarom is een boomstamtafel zo speciaal Hoe kan ik mijn rechthoekige woning het beste indelen Welke stijl past het best bij jou: industrieel Wij houden van de kleur zwart Voorbereiding showroombezoek Aantal stoelen aan een ronde tafel