De ideale hoogte van je bureau

Meer dan alleen de tafelhoogte

 Het grootste gedeelte van de mensen werkt op dit moment vanuit thuis. Daarbij is de juiste houding natuurlijk erg belangrijk, zodat je geen klachten krijgt. Maar ís er een ideale hoogte van een bureau?

   
 

de ideale bureauhoogte

Er is een ideale bureauhoogte. Dit verschilt echter per persoon, waardoor er geen algemene ideale bureauhoogte is. Soms kom je nog wel eens een tabel tegen waarin je lichaamslengte gekoppeld wordt aan je bureauhoogte. Stel je bent 1, 80 m. dan moet je (volgens de tabel) je bureau op 74 cm hoogte instellen. De ideale houding is echter niet alleen afhankelijk van de hoogte van de tafel. Er zijn meer factoren die meespelen.

 
 

Een  goede houding

Kies een stoel waarbij je voeten goed op de grond staan en je onder- en bovenbeen een hoek van 90 graden maken. Zorg dat de rugleuning mooi aansluit bij de rug en let hierbij vooral ook op het onderste gedeelte van je rug.

 
 
 
 

bureauhoogte instellen

Als je dan goed op de stoel zit, dan kun je de ideale hoogte van je bureau bepalen instellen. Maak je gebruik van een stoel met armleuning? Dan is ook deze hoogte bepalend voor de hoogte van de tafel. De armleuning zou ongeveer op dezelfde hoogte as het blad moeten komen. Let bij het bepalen van de hoogte van de tafel er goed op dat deze niet te hoog staat. In dat geval zul je je schouders gaan optrekken wat resulteert in nel- en rugpijn.

Als je veel wisselt van schoenen en hakhoogte, dan is het belangrijk om je vaste werkplek en bureaustoel in te stellen met je hoogste hakken aan. Als je dan een dag sneakers aan hebt, gebruik dan een voetensteun om het hoogteverschil te compenseren.

 
 
close

Registreer of login

Welkom! Registreer of login met een van de onderstaande opties, of ga verder als gast.


Bij account registratie, ga je automatisch akkoord met onze Algemene Voorwaarden