Ontvang gratis interieuradvies

Het kiezen van de juiste meubels kán lastig zijn. Onze experts met jarenlange ervaring helpen je graag met het inrichten van je woon- of eetkamer. Plan 2D interieuradviesgesprekken in en realiseer je droom in een mum van tijd.

Meer

Sluiten

profile image

Isa

Sales & Interior stylist

De ideale hoogte van je bureau

Meer dan alleen de tafelhoogte

 Het grootste gedeelte van de mensen werkt op dit moment vanuit thuis. Daarbij is de juiste houding natuurlijk erg belangrijk, zodat je geen klachten krijgt. Maar ís er een ideale hoogte van een bureau?

Bekijk producten

Scrollen

De ideale bureauhoogte

Er is een ideale bureauhoogte. Dit verschilt echter per persoon, waardoor er geen algemene ideale bureauhoogte is. Soms kom je nog wel eens een tabel tegen waarin je lichaamslengte gekoppeld wordt aan je bureauhoogte. Stel je bent 1, 80 m. dan moet je (volgens de tabel) je bureau op 74 cm hoogte instellen. De ideale houding is echter niet alleen afhankelijk van de hoogte van de tafel. Er zijn meer factoren die meespelen.

Een goede houding

Kies een stoel waarbij je voeten goed op de grond staan en je onder- en bovenbeen een hoek van 90 graden maken. Zorg dat de rugleuning mooi aansluit bij de rug en let hierbij vooral ook op het onderste gedeelte van je rug.

Bureauhoogte

Als je dan goed op de stoel zit, dan kun je de ideale hoogte van je bureau bepalen instellen. Maak je gebruik van een stoel met armleuning? Dan is ook deze hoogte bepalend voor de hoogte van de tafel. De armleuning zou ongeveer op dezelfde hoogte as het blad moeten komen. Let bij het bepalen van de hoogte van de tafel er goed op dat deze niet te hoog staat. In dat geval zul je je schouders gaan optrekken wat resulteert in nel- en rugpijn.

Als je veel wisselt van schoenen en hakhoogte, dan is het belangrijk om je vaste werkplek en bureaustoel in te stellen met je hoogste hakken aan. Als je dan een dag sneakers aan hebt, gebruik dan een voetensteun om het hoogteverschil te compenseren.

Bekijk producten

Scrollen

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Soft minimalisme Tips voor het aankleden van je hoekbank Asymmetrische tafels Aantal stoelen aan een ovale tafel Tips voor het inrichten van een industriële eetkamer Zo kies je de perfecte maat van je nieuwe tafel Tips voor inrichten landelijke keuken Tafel ontwerpen met 3D builder Eetkamerstoel kopen Tafelvormen Online eetkamerstoel kopen Zo koop je een eettafel online Kerst styling tips 4 ovale vormen Wabi-sabi en Hygge Waarom een ovale tafel Voordelen van een keramisch blad Hoeveel stoelen aan tafel Industriele kasten Welk onderstel past bij mij Kersttafel decoratie volume 1 kersttafel decoratie volume 2 De leukste instagram accounts voor het weekend De leukste paastafels Thuiswerkplek Waarom is een boomstamtafel zo speciaal Hoe kan ik mijn rechthoekige woning het beste indelen Welke stijl past het best bij jou: industrieel Wij houden van de kleur zwart Voorbereiding showroombezoek Aantal stoelen aan een ronde tafel