Meer

Sluiten

De ideale hoogte van je bureau

Meer dan alleen de tafelhoogte

Voor iedereen die zo nu en dan (nog) thuiswerkt, is de juiste houding natuurlijk erg belangrijk. We willen niet dat je klachten krijgt! Maar ís er een ideale hoogte van een bureau?

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

De ideale bureauhoogte

Er is een ideale bureauhoogte. Dit verschilt echter per persoon, waardoor er geen algemene ideale bureauhoogte is. Soms kom je nog wel eens een tabel tegen waarin je lichaamslengte gekoppeld wordt aan je bureauhoogte. Stel je bent 1, 80 m. dan moet je (volgens de tabel) je bureau op 74 cm hoogte instellen. De ideale houding is echter niet alleen afhankelijk van de hoogte van de tafel. Er zijn meer factoren die meespelen.

Een goede houding

Kies een stoel waarbij je voeten goed op de grond staan en je onder- en bovenbeen een hoek van 90 graden maken. Zorg dat de rugleuning mooi aansluit bij de rug en let hierbij vooral ook op het onderste gedeelte van je rug.

Bureauhoogte

Als je dan goed op de stoel zit, dan kun je de ideale hoogte van je bureau bepalen instellen. Maak je gebruik van een stoel met armleuning? Dan is ook deze hoogte bepalend voor de hoogte van de tafel. De armleuning zou ongeveer op dezelfde hoogte as het blad moeten komen. Let bij het bepalen van de hoogte van de tafel er goed op dat deze niet te hoog staat. In dat geval zul je je schouders gaan optrekken wat resulteert in nel- en rugpijn.

Als je veel wisselt van schoenen en hakhoogte, dan is het belangrijk om je vaste werkplek en bureaustoel in te stellen met je hoogste hakken aan. Als je dan een dag sneakers aan hebt, gebruik dan een voetensteun om het hoogteverschil te compenseren.

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Cosy (met arm)

5.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom