Meer

Sluiten

Eiken boomstamtafels

15

Producten

Gekozen filters N/A

Filters

N/A Producten

Sorteer op

Aanbevolen

2 op een rij

spinner

Tafels van Table du Sud worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Dit geldt dus ook voor onze eiken boomstamtafels. Dit type boomstamtafel wordt gemaakt van massief Frans eikenhout. In plaats van een tafel met strakke randen, is een eiken boomstamtafel met zijn glooiende rand net wat ruiger en robuuster. Toch op zoek naar een strakke rand? Kijk dan bij onze rechthoekige eikenhouten tafels!

Het verhaal van onze producten begint bij de oorsprong van kwalitatief materiaal en gaat verder bij jou thuis. Omdat je zelf de producten samenstelt ben je onmisbaar voor het eindresultaat: een meubel dat jouw persoonlijkheid reflecteert. Ook onze boomstamtafels kun je stuk voor stuk helemaal zelf samenstellen. Jij bepaalt de maat, de kleur van het eikenhouten tafelblad, de houtsoort waarbij we onderscheid maken tussen ‘geleefd’ en ‘nieuw’ eiken en tenslotte de kleur van het onderstel.

Verschillende kleuren

Bij de eiken boomstamtafels heb je keuze uit wel dertien verschillende kleuren. Naast dat de gekozen kleur jouw interieur en inrichting verrijkt is de tafel hierdoor ook nog eens goed beschermd tegen kringen en vlekken. Ben je op zoek naar een natuurlijke uitstraling? Kies dan de ultra matte lak. Dit type lak is transparant en toont de natuurlijke kleur van het hout. Daarnaast heb je de keuze voor een lichtere kleur lak voor het hout zoals Silk White. Deze geeft een soort whitewash effect. U kunt ook kiezen voor donkere tinten zoals Black Smoke Light en Black Smoke Intense. Deze kleuren geven het hout een donkere look, maar je blijft het hout er wel doorheen zien. Daarnaast zijn er kleuren beschikbaar als Mud en Hazelnut die de tafel net dat andere accent geven. Op zoek naar een dekkende kleur voor het tafelblad? Ook dat is mogelijk. Kies dan voor Deep White (9010) of Deep Black (9005). Ondanks dat deze kleuren dekkend zijn blijf je de nerven van het blad wel zien. Dit komt doordat het tafelblad geborsteld wordt voordat we de lak aanbrengen.

De kleur van de tafel wordt aangebracht in onze nieuwe spuitcabine. Deze brengt de gekozen kleur egaal aan en zorgt er dus voor dat jij er lang plezier van hebt. Waarom? Omdat deze meubels onderhoudsvrij zijn! Wil je de tafel na enige tijd even een opfrisser geven of goed reinigen? Dan kan dat natuurlijk. Kijk daarvoor bij onze onderhoudsmiddelen

Grote keuze in onderstellen

Net als bij onze andere eettafels zijn er verschillende onderstellen mogelijk onder het blad van de boomstamtafel. Een voorbeeld hiervan is de Felix poot, uitgevoerd in zwart metaal. Of kies een stoere XX-poot. Het is erg belangrijk dat je goed over het onderstel nadenkt. Met hoeveel mensen zit je doorgaans aan tafel? Schuiven er regelmatig onverwachte gasten aan? Welke vorm past het beste in de ruimte? Uiteraard geven we je daar graag advies over.

Bij Table du Sud kun je kiezen uit twee verschillende type onderstellen: een centraal onderstel of een onderstel aan de kopse kant. Bij een eikenhouten boomstamtafel zijn beide opties mogelijk. Het voordeel van een centraal onderstel is dat je rondom de hele tafel kunt zitten en optimaal gebruik kunt maken van de hele lengte van de tafel. Het voordeel van een onderstel aan de kopse kant is dat je geen last hebt van onhandige tafelpoten bij je voeten.

Vind je het moeilijk om te bepalen hoe lang jouw tafel moet zijn? Dat is ook niet altijd makkelijk! Probeer hierbij rekening te houden met het aantal stoelen dat je aan de tafel wilt gaan zetten. Doorgaans rekenen wij ongeveer 60 cm per eetkamerstoel met armleuning. Dus, als je met zes mensen aan tafel wil zitten dan nemen deze stoelen in totaal 180 cm in beslag. Daarnaast moet je rekening houden met een tussenruimte van toch zeker 10-15 cm. Bij een centraal onderstel zou de tafel in dat geval tenminste 200 cm lang moeten zijn, waarbij je bij een iets langere tafel net wat ruimer kunt zitten. Kies je echter voor een tafel met poten aan de kopse zijden, dan moet je ook rekening houden met de dikte van de koker en de afstand tussen de koker en de rand van de tafel. De positie van het onderstel is veelal zelf te bepalen. Zoals je zal begrijpen valt een tafel met een onderstel aan de kopse kant dus vaak langer uit dan eenzelfde (eikenhouten) tafel met een centraal onderstel.

Net als de eikenhouten boomstam tafelbladen worden de onderstellen in onze eigen werkplaats op maat gemaakt. Je bepaalt zelf de hoogte van jouw tafel, waarop het onderstel afgestemd wordt. Soms is het ook nog mogelijk om zelf de koker dikte van het onderstel te bepalen. Naast metalen onderstellen levert Table du Sud ook tafels met eiken onderstellen

Heb je een type onderstel kunnen kiezen? Dan kun je óók nog eens de kleur bepalen. Onze onderstellen zijn niet alleen beschikbaar in een staal look, maar ook in een zwarte of witte poedercoating. Bij de staal look heeft het onderstel een gemêleerde donkergrijze kleur waarbij de lasnaden goed zichtbaar zijn. Dit geeft de tafel een robuuste uitstraling. De poten lijken onbewerkt maar worden wel behandeld met een blanke lak om oxidatie te voorkomen. Als je voor een witte of zwarte poot kiest is deze kleur matte. Dit geeft het onderstel een strakkere en modernere uitstraling.

Ambachtelijk & authentiek

Geen massaproductie of gebruik van opgedikte materialen, maar stuk voor stuk unieke en authentieke eettafels die met de hand vervaardigd worden. De tafelbladen worden machinaal geschuurd en gladgemaakt. Hetzelfde geldt voor de rand, die we 100% splintervrij maken. Zo kun je zorgeloos tafelen, ook met kleine kinderen.

Zoals beloofd draag jij bij aan het eindresultaat, zodat de tafel écht persoonlijk wordt: Table du Sanne, Table du Joep. Jouw eigen tafel.

Dat doen we gewoon vanuit het Brabantse Heeze. Met onze eigen machines en onze eigen handen. Dankzij de afwezigheid van tussenpersonen kunnen we investeren in kwaliteit die jij vervolgens tegen een toegankelijke prijs ontvangt. Daarbij komen we je het resultaat ook nog eens zelf brengen. Geen gehannes met bouwpakketten, geen verre productielanden en geen tussenhandel. Tegenwoordig noemt men dat ‘duurzaam’ en ‘lokaal’. Wij noemen dat gewoon logisch.

Advies nodig bij het samenstellen van jouw tafel?

Stel jouw droomtafel online samen of maak gebruik van ons advies. Ondanks dat we je zo goed mogelijk proberen te informeren via onze website begrijpen we dat het soms toch moeilijk kan zijn om zo tot de juiste tafel te komen. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat je de tafel even in het echt wilt zien. Daar hebben we verschillende oplossingen voor. Je kunt kleurstalen bestellen om de juiste kleur te bepalen en onze social media bezoeken voor inspiratie. Wil je echt even proefzitten en de materialen zelf voelen? Kom dan langs in een van onze kleinschalige showrooms. Op dit moment hebben we er drie: Heeze, Utrecht en Deventer. Je kunt altijd contact met ons opnemen via telefoon of mail. 

Vind je het tijd voor een nieuwe eettafel? Is de oude tafel versleten of ben je op zoek naar een nieuwe look voor jouw keuken of eetkamer? Kom dan snel langs of bestel online!

Meer informatie over boomstamtafels? Lees dan op onze blog waarom boomstamtafels zo speciaal zijn.

 

Lees meer

Terug naar boven

spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom