Meer

Sluiten

NL

EN

Stof

Alles dat je moet weten over jouw gestoffeerde meubel(s)

Onze stoelen en banken zijn verkrijgbaar in verschillende stofsoorten. Iedere stofsoort heeft zijn eigen kenmerken.

In grote lijnen maken we onderscheid tussen meubels van textiel en van microvezel (L60). Dit laatste is een combinatie van 60% leer met microvezel. Het heeft een uitstraling van geschuurd leer, maar voelt glad en zacht aan.

Goof

5.0 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Tobias

4.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM17

4.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Materialen

Gemêleerde stof

Fijn geweven stof
Grof geweven stof
Ribstof
Velours/fluweel (microvezel)

Microvezel

Microvezel stof is geweven of gebreid van extreem dunne vezels waardoor het vaak lijkt op geschuurd leder / suede. Deze vezels nemen weinig tot geen vocht op, hierdoor trekken vlekken er minder snel in en is het goed te reinigen. Een groot voordeel van een microvezelstof ten opzichte van leder is dat het goedkoper is. Maar ze zijn ook veel beter schoon te maken dan open leders, dit doordat het minder vuil opneemt. Hoewel microvezelstof vaak op leder lijkt noemen we het geen kunstleder, dit omdat het goed ademt en daardoor prettig aanvoelt, ook vallen deze stoffen mooier dan kunstleder en daarom zijn ze in tegenstelling tot kunstleder goed geschikt voor banken.

Kunstleder

Kunstleder met een PU (polyurethaan) bovenlaag is dicht waardoor er niets in kan trekken en het erg goed schoon te maken is. Een nadeel van een PU bovenlaag is dat het kunstleder niet meer ademt, hierdoor voelt het snel zweterig aan. Kunstleder is erg inelastisch, hierdoor zou je denken dat het minder plooit, maar als het eenmaal uitgerekt wordt trekt het zich slecht terug, waardoor kunstleder vaak erg veel plooivorming heeft. Hoewel dit op een eetkamerstoel of harde bank meestal geen probleem is zal kunstleder op een zachte bank veel minder mooi vallen. Microvezel stof lijkt ook op leder en is dan een goed alternatief.

Onderhoud & tips

Als je een nieuwe bank of nieuwe stoelen hebt gekocht, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijven. In het algemeen geldt het advies om bij vlekken direct een zachte, schone doek te gebruiken. Wrijf daarmee niet, maar dep op de vlek. Als je met een vaste substantie geknoeid hebt, verwijder dit dan met een lepel zodat je de stof zo min mogelijk beschadigd. Daarnaast kun je het meubel stofzuigen op de laagste stand met het breedste mondstuk. Door een breed mondstuk te gebruiken wordt de stof niet in de stang getrokken en beschadigt deze niet. Ook verminder je hiermee kreukels, plooien en pilling. Ga altijd met de vleug van de stof mee.

 

Care Kit

Voor langduriger onderhoud gebruik je bij meubels van textiel de Textile Care Kit. Deze set houdt nieuwe stoffen meubels in topconditie en zorgt voor extra bescherming. De set is te gebruiken op synthetische stoffen en natuurlijke stoffen. Het is aan te raden het behandelde textiel jaarlijks te controleren op een juiste werking van de beschermlaag met een druppel water. Bij twijfel het meubel altijd nabehandelen.

 

Bij microvezel (L60) is het leer geheel geïmpregneerd en onderhoudsvriendelijk. Voor het onderhoud van dit materiaal adviseren wij jaarlijks de Microvezel Care Kit te gebruiken.

 

Beide sets zijn verkrijgbaar in onze webshop.

5 jaar garantie

Voor meer zekerheid adviseren we de I-Proteqt van onze partner Oranje. Hiermee kun je 5 jaar lang zorgeloos genieten van je meubel(s). Deze service gaat verder waar de standaard fabrieksgarantie ophoudt. Je krijgt:
- 5 jaar aanvullende constructieservice
- 5 jaar aanvullende vlekkenservice voor textiel
- 5 jaar aanvullende vlekkenservice en verzorgingsproducten voor leer en leerlook.

Deze extra service is slechts aan te schaffen bij aankoop van het meubel. Na registratie ontvang je een op naam geregistreerd certificaat. Hiermee kun je 5 jaar lang een beroep doen op de All in House Service. Meer informatie vind je in de folder die verkrijgbaar  is in onze showrooms. Onze verkopers geven je hierover uiteraard ook graag meer uitleg.

 

Overige tips

1. Zet je meubel niet in direct zon- of daglicht. Dit verkleint het risico op verkleuring.

2. Wij adviseren om huisdieren niet op je stoffen meubel te laten, nu zij met hun nagels het meubel kunnen beschadigen.

3. Huisdieren kunnen ook de kans op pilling vergroten. Door het contact van hun vettige vacht met de opstaande vezels van de stof, wordt de stof zelf ook vettig en daarmee extra vatbaar voor het aantrekken van stof, haren en andere vezels. Door wrijving hiervan, ontstaat pilling.

4. Een goede luchtvochtigheid (tussen de 50% en 60%) verkleint de kans op pilling. De stof van het meubel wordt dan namelijk niet statisch. Vooral in de winter is dit belangrijk.

5. Om pilling zoveel mogelijk te voorkomen, is het verstandig niet te veel kussens en plaids op je meubel te plaatsen. Zeker wollige kussens en fleeceplaids kunnen de kans op pilling vergroten.

6. Spijkerstof geeft kleurstoffen af, ook als ze vaak gewassen zijn. Dit speelt vooral bij donkere spijkerkleding. Door warmte, wrijving en vocht kunnen (zeker lichte) stoffen meubels verkleuren.

7. Voorkom schade door agressieve reinigingsmiddelen. Gebruik de geadviseerde producten. Wrijf bij vlekken niet op de plek, maar dep deze met een schone, zachte doek. Vaste substanties verwijder je met een lepel.

8. Als je meubel losse kussens heeft, verwissel de kussens dan regelmatig van plek. Gebruik bij vaste kussens niet steeds dezelfde zitplaats op de bank, maar wissel af. Hiermee voorkom je dat de vullingen zachter worden.

 

Ravi

5.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Vicq

4.5 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Bekijk ál onze stoffen banken

Alle banken op een rijtje.

pilling leder
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom