Sluiten

Camilla
Marketing

Welke stijl past het best bij jou: Industrieel

Stoere tafelbladen, stalen onderstellen en meer!

Een stijl die op we op dit moment veel zien in de Nederlandse interieurs is de industriële stijl. Deze kenmerkt zich doorgaans door haar eenvoud en het gebruik van robuuste, soms ruige materialen zoals staal en onbewerkt hout. Velen zullen denken aan de combinatie van baksteen, metaal, grijs en beton, maar de industriële stijl kan ook subtieler worden toegepast. 

Dit kan bijvoorbeeld door het kiezen van specifieke kleuren of meubels. Bij Table du Sud hebben we een uitgebreid aanbod aan industriële tafels, maar waarin onderscheiden onze industriële tafels zich nou van de rest?

Bekijk producten

Scrollen

De tafelbladen

Ten eerste worden al onze industriële tafelbladen ambachtelijk gemaakt van geleefd of "nieuw" eikenhout. Een geleefd blad heeft een stoere, authentieke look met een net iets ruwere uitstraling. De noesten en scheurtjes worden niet opgevuld en het blad krijgt een speciale borstelwerking. Deze borstelwerking geeft het geheel nog nét wat meer details die kenmerkend zijn voor de industriële stijl. Vind jij een ander soort afwerking mooier, dan is dat ook geen enkel probleem. We kunnen jouw industriële tafel helemaal naar jouw persoonlijke wensen aanpassen.

Je kunt kiezen uit vier verschillende series tabelbladen die verschillen in blad dikte, namelijk: Montpellier (5cm massief), Orléans (6 cm), Nice (8 cm) en Lourdes (6cm massief). Massief eikenhout betekent letterlijk één geheel, terwijl een niet massief eikenhout blad opgedikt wordt door gebruik van verschillende lagen eikenhout.

Sterk staaltje werk

Zodra jij jouw keuze hebt gemaakt voor het blad, kun je zelf ook het onderstel kiezen. De opties voor het onderstel zijn afhankelijk van de vorm en afmeting van je blad, dus houdt daar rekening mee bij je keuze. De tafelblad onderstellen maken wij van RVS of metaal waarbij de oorspronkelijke lasnaden nog zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een extra ruige uitstraling van jouw industriële tafel.

Aanraders

Onze favorieten van het moment zijn het  XX, U, Gap, en Felix onderstel. Voor de afwerking van de metalen onderstellen kun je kiezen tussen poedercoating in wit of zwart of ‘’simpelweg’’ voor de blanke staalkleur. Als je dan toch voor de industriële look gaat, kunnen we die laatste zeker aanraden! Op zoek naar een meer natuurlijke look? Ga dan voor een eiken onderstel. Een echte eyecatcher? Kijk dan bij de goudkleurige onderstellen.

Elk onderstel wordt in onze eigen werkplaats op maat gemaakt. Daarbij worden er aan de onderkant van de poten van het metalen onderstel kunststof bevestigd ter bescherming van jouw vloer.

In jouw interieur

Een industrieel interieur heeft een dominant karakter en zo ook de eettafel. De industriële eettafel is vaak niet een klein tafeltje waar je alleen even snel ontbijt. De industriële eettafel is het middelpunt van de (eet)kamer en heeft een passende uitstraling om deze rol op zich te nemen. Een dergelijke tafel staat bijvoorbeeld prachtig op een betonnen vloer en matching stoelen. Voor een industriële combinatie is het bijvoorbeeld mooi om een leder stoel te kiezen met stalen poot voor een fijn contrast. Een voorbeeld hiervan is de Mood #95 PM06 in Afrika leder. Maar ieder interieur is anders en verschillende combinaties zijn mogelijk bij Table du Sud. Je kunt bij ons je keuze customizen naar jouw wensen en jouw eigen stijl creëren. Wellicht met een industriële touch.

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Waarom een ovale tafel Voordelen van een keramisch blad Hoeveel stoelen aan tafel Industriele kasten Welk onderstel past bij mij Kersttafel decoratie volume 1 kersttafel decoratie volume 2 De leukste instagram accounts voor het weekend De leukste paastafels Thuiswerkplek Bureauhoogte Waarom is een boomstamtafel zo speciaal Hoe kan ik mijn rechthoekige woning het beste indelen Wij houden van de kleur zwart