Meer

Sluiten

Tips voor het aankleden van je hoekbank

Ontdek onze handige tips en maak het plaatje compleet

Heb je net een nieuwe hoekbank in huis gehaald en ben je op zoek naar manieren om je woonkamer helemaal áf te maken? Of wil je de huidige setting aanpassen om een compleet nieuwe look te creëren?

In beide gevallen ben je op de juiste plek aanbeland. In deze blog belichten alles behalve je hoekbank zelf. Met andere woorden: hoe laat je je hoekbank nóg meer shinen.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bank Fox

5.0 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Zaza

4.5 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Jacky

5.0 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Kussens

Een ‘kale’ hoekbank is ook maar kaal. Vaak biedt een flinke hoekbank je de mogelijkheid om kussens te plaatsen en met deze kussens sla je in feite twee vliegen in 1 klap. Denk er maar eens over na. Ten eerste vergroot je je zitcomfort. Een kussentje in de rug of onder je hoofd als je languit gaat liggen komt zeker wel van pas tijdens een avondje voetbal kijken of tijdens het netflixen.

Daarnaast heb je een creatieve mogelijkheid om te experimenteren met patroontjes, maar vooral met kleuren. Een hoekbank is waarschijnlijk het grootste meubel in je woonkamer en de kleur van deze bank is dus vaak dominant. Met de kussens heb je de kans om een brug te slaan naar andere meubels of om wat variatie aan te brengen binnen het geheel. Leef je lekker uit en kies kleuren die bij elkaar passen om het perfecte plaatje te realiseren.

Wat betreft het aantal kussens zijn er twee belangrijke factoren: het aantal zitplaatsen en de grootte van de kussens. Normaal gezien heb je een een stuk of vier kussens genoeg bij drie zitplaatsen. Heb je een grote hoekbank met zes zitplaatsen? Dan heb je aan 7 of 8 kussens zeker voldoende.Plaats van de hoekbank

Wellicht staat jouw hoekbank al jaaaaren op dezelfde plek, óf ben je juist aan het twijfelen waar je hem neer gaat zetten in je nieuwe huis. Het is altijd een goed idee om de mogelijkheden nog eens te doorlopen. Wie weet ontdek je een opstelling waarmee je nog meer uit je ruimte haalt. Tip: is een hoekbank net niet jouw ding? Check dan onze andere banken.

Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het plaatsen van je hoekbank? Het mooie van deze vraag is, is dat er geen antwoord is dat voor iedereen geldt. Zo lijkt het in een relatief kleine ruimte het verstandigst om de bank ook echt in de hoek te zetten om zo ruimte te besparen. Maar er zijn natuurlijk ook creatieve oplossingen te bedenken waarbij 1 deel van de bank de kamer in steekt, om het zo maar te zeggen. Heb je een grote woonkamer? Dan heb je zelfs de mogelijkheid om de bank helemaal los te laten staan, zodat er je eromheen kunt lopen. Er zijn kortom veel verschillende opties. Probeer bij het plaatsen van de bank wel rekening te houden met de plaats van de ramen, de tv en de looplijnen. Tip: je hoeft de bank niet meteen op de perfecte plek te zetten. Bevalt de plaats je na een paar weken nog steeds niet? Kies dan gewoon voor iets anders.

Vloerkleed

Het vloerkleed deelt een eigenschap met het kussen: kans op het gebied van kleuren. Met je vloerkleed kun je weer nieuwe accenten in je woonkamer leggen of bepaalde tinten terug laten komen. Qua vorm zien we vaak dat mensen kiezen voor een rechthoekig vloerkleed waarbij één van de hoeken in de hoek van de hoekbank terechtkomt.

Toch is het ook zeker een optie om voor een rond vloerkleed te kiezen. De hoekbank en de contouren van je woonkamer brengen vaak veel rechte lijnen in het spel en dan is een rond vloerkleed dé manier om dat te doorbreken zonder dat het storend is. Tip: je kunt de rechte lijnen op meerdere manieren doorbreken. Denk bijvoorbeeld aan een ronde salontafel. 

Op het gebied van de maat kun je ook veel kanten op. Je kunt voor een groot vloerkleed kiezen waarbij de volledige breedte van de zijdes van de hoekbank is gedekt, maar een relatief klein vloerkleed onder je salontafel is natuurlijk ook een optie. Houd altijd goed de maten in de gaten. Het zou zonde zijn als bijvoorbeeld net 15 centimeter tekort komt als je ervan uitgaat dat je vloerkleed net zo lang is als je hoekbank. Extra tips voor het kopen van een hoekbank

Misschien heb je je hoekbank nog niet in huis en twijfel je over de specificaties van je nieuwe eye-catcher. Het is dan goed om te weten dat we bij Table du Sud verschillende hoekbanken voor je in petto hebben die passen binnen verschillende woonstijlen zoals industrieel, landelijk en Scandinavisch.

Het is natuurlijk onmogelijk om 100% zeker te weten dat de hoekbank die je uitkiest perfect bij je past, maar er zijn wel degelijk een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal personen dat je minimaal wilt kunnen laten zitten. Dit is een mooi startpunt en brengt je al dichtbij je ideale maat.


Op het gebied van het materiaal hebben we ongelooflijk veel keus. Op onze materialenkaart hebben we enkele populaire stoffen voor je verzameld. Deze kaart kan je helpen bij het zoeken naar de juiste stof. Tot slot is het slim om ook alvast over de kleur na te denken. Zorg ervoor dat de kleur goed matcht met de rest van je interieur en denk ook aan het licht. In een woonkamer waar zonlicht vrij spel heeft kan een relatief donkere kleur ineens een stuk lichter voor de dag komen.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bank Zaza

4.5 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Jacky

5.0 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bank Vicq

4.5 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Laat je inspireren door alle banken

We hebben ze voor je verzameld

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom