Meer

Sluiten

Alles wat je wil weten over soft minimalisme

Ben jij fan van deze opvallende stijl?

Binnen de wereld van meubels ontdekken we constant nieuwe woonstijlen. Vaak wordt er aan die woonstijlen een eigen draai gegeven en daaruit ontstaan weer nieuwe stijlen. Volg je het nog?

Deze keer nemen we je mee naar soft minimalisme, een superleuke woonstijl voor fans van, je raadt het al, een minimalistisch tintje. Ben je benieuwd hoe je deze stijl in huis haalt? In deze blog vertellen we je alle ins & outs!

blog image 1
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Wat is soft minimalisme?

Allemaal leuk en aardig, die hippe termen, maar wat betekent soft minimalisme eigenlijk? Als we deze term verder uitdiepen komen we geen verrassingen tegen. Minimalisme slaat op de algehele uitstraling van de woonstijl. Met minimalistisch wordt bedoeld dat er niet al te veel kleuren worden gebruikt en dat het interieur vrij strak is, zonder veel accessoires en overige poespas.

Minimalisme is een woonstijl op zich en soft minimalisme is daar een variant van. Met soft minimalisme wordt een warme en knusse versie van minimalisme bedoeld. Het pure minimalisme kan nog wel eens ‘koud’ en té strak overkomen, maar dat is bij soft dus niet het geval. Kleurgebruik

Het kleurgebruik binnen je woonstijl is erg belangrijk. Dit maakt je interieur namelijk helemaal af en door verkeerde toepassing de stijl er ‘ineens’ helemaal anders uitzien. Als we inzoomen op soft minimalisme valt op dat we te maken hebben met relatief lichte kleuren. Varianten van wit, beige en grijs zijn dominant. Uiteraard is het mogelijk om hierop te variëren met bijvoorbeeld lichte blauwe en groene tinten.

Woonstijlen

Als soft minimalisme iets voor je is hebben we goed nieuws. We hebben namelijk een aantal woonstijlen verder voor je uitgewerkt. De Scandinavische woonstijl en Japandi komen qua uitstraling en kleurgebruik dicht in de buurt van soft minimalisme. 

Laat je inspireren en bekijk deze woonstijl eens. Zeker in het geval van een verhuizing of een restyling is het leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Maatwerk van Table du Sud

Om je nieuwe meubels perfect te laten matchen met je woonstijl is het slim om voor maatwerk te kiezen. Bij Table du Sud zijn we er trots op dat we altijd maatwerk bieden. Zo heb je de mogelijkheid om je eettafels helemaal naar wens samen te stellen. Een Deens ovale eettafel is wellicht een leuke optie voor je!

Daarnaast is het goed om te weten dat we ook banken verkopen. Een van de absolute hoogtepunten binnen onze collectie is Moderne bank Donna. Deze bank is letterlijk van top tot teen te tunen. Of het nu gaat om de vorm, de kleur, het materiaal, de dikte van de kussens of de vorm van de pootjes: letterlijk alles kan aangepast worden naar jouw smaak!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Benieuwd naar meer woonstijlen? 

We hebben ze op een rijtje gezet.

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom