Meer

Sluiten

Aantal stoelen aan een ovale tafel

Ontdek de perfecte afmetingen

Bij het oriënteren op een nieuwe eettafel zijn er een aantal factoren die bepalen of jouw aanwinst precies aan je verwachtingen voldoet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur en het materiaal. Een derde factor is de afmeting.

Maar hoe bepaal je nu hoe groot je nieuwe eettafel moet worden en waar moet je allemaal op letten als je deze knoop door gaat hakken? Om je te helpen hebben we in deze blog alle handige tips verzameld.

Aantal stoelen aan ovale tafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan ovale tafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan ovale tafel | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Soorten ovaal

Bij Table du Sud leveren we altijd maatwerk uit onze eigen werkplaats en dat betekent dat we alle vrijheid hebben om onze nieuwe designs tot leven te wekken. In het geval van ovale eettafels heeft dat inmiddels geleid tot vier vormen. Allereerst hebben we natuurlijk de klassieke ovale vorm zoals je die ongetwijfeld kent.

Maar daar stopt het niet. Zo hebben we het steeds populairder wordende Deens ovaal ontwikkeld. Dit is de perfecte vorm als je standaard zitplaatsen aan de kopse kanten wil creëren. Overigens hebben we ook de half ovaal en de halve cirkel als je op zoek bent naar een vorm die iets afwijkt van het klassieke vormenpalet. Wil je meer weten over de vormen? Lees dan onze blog over de 4 ovale vormen

Blik op een volle eettafel

Om de afmeting van je nieuwe eettafel te bepalen is het slim om eerst eens te bekijken wat je van je nieuwe aankoop verwacht. Zit je iedere dag met je gezinnetje van vier te eten en vind je dat genoeg qua zitplaatsen? Of heb je liever dat je standaard plaats hebt voor zes mensen? 

Dit zijn de vragen waar je een antwoord op moet zien te vinden om de maat te bepalen. Daarnaast is het slim om je ovale vorm goed in het achterhoofd te houden. Zo is het makkelijker om stoelen aan de kopse kant van een Deens ovale tafel te zetten dan aan een klassieke ovale eettafel. Dit laatste is uiteraard wel mogelijk, maar dit kan invloed hebben op de beenruimte.

Vergeet de stoelen niet

Als je de focus volledig op je nieuwe tafel hebt liggen, kán het zo zijn dat je de eetkamerstoelen uit het oog verliest. Toch is het slim om ook de stoelen mee te nemen in je plannen. Dit heeft vooral met de breedte van je stoelen te maken. Heb je bijvoorbeeld eetkamerstoelen met armleuningen? Dan nemen ze een stuk meer ruimte in dan stoelen zonder armleuning. Zeker in het geval van een relatief brede tafel kan het verschil aardig oplopen. 4 stoelen zonder armleuning hebben nu eenmaal minder ruimte nodig dan 4 exemplaren mét armleuning. Als vuistregel kun je aanhouden dat per zitplaats ongeveer 70 cm nodig is.

Afmetingen

Als we het aantal zitplaatsen dan doorvertalen naar de afmeting zien we dat voor 3 à 4 personen een tafel met een lengte van 1.60m tot 1.80m geschikt is. Voor 5 personen (2.00m) en 6 personen (2.20m) adviseren we een iets grotere tafel. Ben je op zoek naar een relatief grote tafel? Kies dan voor 2.40m (8 personen) of 2.80m (9 personen). Nogmaals: houd altijd rekening met het soort stoelen. Vergeet daarnaast ook niet te bepalen of je stoelen aan de kopse kant wil plaatsen. Wil je passend advies over de juiste maat? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek één van onze showrooms. Samen met jou gaan we dan op zoek naar de beste maten. Tip: ben je benieuwd naar wat jouw ideale tafellengte is als je een andere kiest? Lees dan deze blog over het aantal stoelen aan een eettafel.

Aantal stoelen aan ovale tafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan ovale tafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan ovale tafel | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Bekijk onze stoelen ter inspiratie

Te koop in verschillende kleuren en stoffen.

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom