Meer

Sluiten

Lang genieten van je bank? Dat doe je zo!

Ontdek al onze handige tips

Ben je helemaal in je nopjes met je nieuwe aanwinst? Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een bankstel dat meer dan tien jaar meegaat? Natuurlijk kan dat! Om de levensduur van je bank te verlengen hebben we een aantal tips voor je.

Als je hier rekening mee houdt, blijft die bank lekker lang in topconditie. Laat je inspireren en ontdek onze handige weetjes.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Zonlicht

Lichtinval is erg belangrijk voor een bank. Zeker als je de kleur gaat kiezen is het slim om goed rekening te houden met de lichtbronnen in je huis. Zo kan veel zonlicht ervoor zorgen dat een donkergrijze hoekbank ineens een stuk lichter oogt. Maar wist je dat hetzelfde zonlicht er ook voor kan zorgen dat je bank verkleurt? Te veel zonlicht kan niet alleen voor verkleuring, maar ook voor slijtage zorgen. Kies dus voor een strategische plaats in de woonkamer en schroom ook zeker niet om geregeld de zonwering en/of gordijnen te gebruiken om de levensduur van je bank te verlengen. 


Huisdieren

Je hond die gezellig bij je kruipt op je hoekbank als je ‘s avonds gaat netflixen. Knus en gezellig! Toch is het slim om je huisdier van de bank weg te houden. Huisdieren hebben een vettere vacht dan mensen en nemen vaak zand mee naar binnen waar de bank flink onder te lijden heeft.


Probeer je huisdieren dus van de bank af te houden. Uiteraard is het mogelijk om voor een tussenoplossing te kiezen. Leer je hond of kat dat een bepaalde hoek van de bank van hem of haar is en leg daar een mooi deken neer zodat de bank niet wordt blootgesteld aan contact met je huisdier. 


Vermijd de armleuning

We bedoelen niet dat je je arm er niet op kan leggen, of een dienblad met een lekker hapje en drankje. Maar vermijd de armleuning als tijdelijke zitplaats tijdens een gezellige borrel of als je even bij iemand gaat zitten voor de gezelligheid. De materialen die zijn gebruikt om de arm- én rugleuning te maken zijn totaal anders dan de samenstelling die is gebruikt voor het zitgedeelte. 


In grote lijnen komt het erop neer dat de arm- en rugleuningen een stuk kwetsbaarder zijn en dat ze het gewicht van ons niet goed kunnen dragen. Hierdoor beschadig je de opbouw al snel als je er geregeld op gaat zitten, ook al is het maar voor even!

Even op de bank staan? Niet doen!

Even de slingers ophangen voor een verjaardag. Met de stofzuiger een uithoek van de kamer stofzuigen, of even een schilderij ophangen. Dit zijn precies van die momenten waarbij je vaak denkt: even snel op de bank staan en dat klusje is binnen een minuut gepiept. Toch willen we je meegeven dat het staan op de bank een enorme aanslag is voor het materiaal. De vering in de bank is gewend om ons gewicht verdeeld te tillen, maar bij staan krijgt deze vering té veel te verwerken en daar is hij niet op berekend. Voorkom beschadigingen aan de vering door niet op de bank te gaan staan. 


Slaapbank

Een heerlijke bank kan natuurlijk makkelijk als slaapbank gebruikt worden. Toch is dit niet het beste idee. Het transpiratievocht zorgt voor een bedreiging van de stof. Het vele slapen op de bank kan dus voor versnelde slijtage zorgen. Bij een lederen bank verloopt dit proces nog sneller.


Onderhoud

Het goed omgaan met je bank is dus erg belangrijk, maar dat is onderhoud ook. Bij Table du Sud hebben we verschillende onderhoudsmiddelen voor je in petto waarmee je je bankstel in topconditie houdt. Voor elke materiaal hebben we een passende oplossing in huis!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Creëer je droombank

Dit kan gemakkelijk in onze banken configurator.

iroko - headers fenix-3 SuarXX-mood101-2 Blog-header-onderhoudtuintafel Blog-header-eikenhout Blog-header-onderhoudstof Blog-header-onderhoudmarmer Blog-header-montageinstructies Blog-header-kinderen Blog-header-vlekbank
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom