Meer

Sluiten

Tip: rustig shoppen? Bezoek onze showrooms doordeweeks!

De meeste mensen bezoeken onze showrooms in het weekend. Wil je graag een iets rustigere shopbeleving? Kom doordeweeks langs!

Bezoek onze showrooms

message icon
profile image

Isa

Sales & Interior stylist

Onderhoud leren en stoffen bank

Leer schoonmaken én goed onderhoud: zo pak je dat aan.

Gebruik bij het schoonmaken van leer een schone, niet pluizende doek. Behandel een vlek zo snel mogelijk, meestal is een doek met lauw water al voldoende. Wrijf nooit te hard op één plek, dit geeft glimmende vlekken en doet de poriën verstoppen. 

Dep vochtplekken zo snel mogelijk af met een tissue of keukenpapier. Leer is een natuurproduct. Dit houdt in dat er geringe afwijkingen tussen jouw product en die van de showroommodellen of stalen kunnen voorkomen. 

Bank Soof

5.0 / 3 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bank Doux

5.0 / 3 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Deze eigenschappen bepalen het natuurlijke karakter en de charme van de leersoorten. In echt leer kunnen de volgende fouten voorkomen, insectenbeten, littekens, nekplooien, structuur- en kleurverschillen. Ook kan er plooivorming op de stoel voorkomen, of na verloop van tijd ontstaan. Dit komt voort uit de natuurlijke rek en geeft een bepaalde rek om te veel druk op de stiknaden te voorkomen. Dit zijn natuurlijke eigenschappen van leer. Leer schoonmaken en goed onderhouden kost je weinig tijd. 

We bieden grosso modo twee soorten leer aan:

Dicht afgewerkt leer; Hermes, Toledo en Vivente

Semi-aniline leer, voor intensief gebruik. Dit leer is behandeld met een beschermlaagje en een print, heel geschikt voor intensief gebruik en zeer ondershoudsvriendelijk.

Wij adviseren voor deze leersoort het onderhoudsmiddel Leather protectionset van Oranje B.V.

Open leer; Antigo, Africa

Bij deze leersoorten worden geen kleurstoffen aan de oppervlakte aangebracht. Het leer heeft hierdoor een natuurlijkere uitstraling. Kleurverschillen zijn groter en "fouten" (lees insectenbeten, littekens en vlekken) zijn meer zichtbaar. Per product kan aan elkaar gestikte delen kleur- en structuurverschillen voorkomen. Dit is een karaktereigenschap die onlosmakend bij het soort leer en dus het eindproduct hoort. Door het gebruik wordt dit nog meer geaccentueerd. Let wel, door de open structuur is voor intensief gebruik met kinderen en huisdieren de kans op vlekken groter. Deze leersoorten zijn in te spuiten met Leather/textile protector van Oranje B.V. (lees altijd eerst de gebruiksaanwijzingen).

Stof/ Leather look

Wij verwerken verschillende soorten stoffen en leatherlook. Deze zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Dit uit zich op het gebied van slijtvastheid (Martine-deel test) en lichtechtheid. Zorg er eerst voor dat er geen stof op de bekleding ligt. Gebruik een schone niet pluizende doek. Behandel de vlek zo snel mogelijk. Deppen met een tissue of keukenpapier, grotere hoeveelheden opscheppen met een lepel, Laten drogen en meestal is schoonmaken met lauw water is al voldoende. Wrijf niet te lang op een plek om beschadigingen en pilling te voorkomen. Ben je geïnteresseerd in één van onze onderhoudsmiddelen? Bekijk ze en geef je leren en stoffen meubels de behandeling die ze verdienen!

Bank Hailey

5.0 / 3 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bank Vicq

4.5 / 3 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Meer stijlen

Gebrek aan creativiteit? Lees onze inspiratieblogs.

Zó verleng je het leven van je bank Onderhoud Fenix tafels Kaarsvet verwijderen Hoe onderhoud ik mijn tuintafel? Eikenhouten tafels behandelen Marmer schoonmaken en onderhouden Onderhoudskaarten Wandmeubel montage Welke tafel is geschikt voor met kleine kinderen? Hoe krijg ik een vlek uit mijn bank?