Meer

Sluiten

Hoe krijg ik een vlek uit mijn bank?

Eerste hulp bij vlekken in jouw stoffen of lederen bank

Je kent het wel: je zit lekker onderuit gezakt in de bank tot je plots je kopje koffie omstoot! Wat nu? Die vlekken moeten uit die bank natuurlijk. Geen nood, we laten per type bank zien hoe je de vlek eruit haalt.

Bank Doux

5.0 / 3 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Verschillende structuren

Zoveel banken, zoveel verschillende materialen. Bij Table du Sud stel je jouw bank helemaal zelf samen. Je kiest tussen een bank van stof, leer of microvezel, waarbij het open geschuurde leer het meest kwetsbaar is. We laten per soort aan je zien wat je aan vervelende vlekken kunt doen.

Geschuurd leer

Geschuurd leder is een open leersoort met een opgeruwd mat uiterlijk. Het is gevoelig voor vet, vuil en vocht. Het leer heeft een open porie waardoor vlekken er gemakkelijk intrekken. Wordt er dus op gemorst, dan moet de vlek zo snel mogelijk worden opgedept. Niet wrijven, dan druk je de vloeistof juist in de poriën! Goed deppen is ons advies dus.

Textiel

Ook bij textiel kan een vlek gemakkelijk in de stof trekken. Denk bijvoorbeeld aan waterkringen die ontstaan als je drinken morst. Als er dan toch een vlek op komt, dep deze dan af met een vochtabsorberende doek. Verse vlekken van vaste stoffen kun je eerst zoveel mogelijk voorzichtig "wegschrapen". Tip: voor elk type bank hebben we de juiste spullen in huis. Check de onderhoudsmiddelen.  

Microvezel

Meubels van microvezel zijn onderhoudsvriendelijk. Als er een vlek op komt raden wij aan om net als bij textiel deze op te deppen met een vochtabsorberende doek. Als daarna de vlek wordt ingespoten met het betreffende onderhoudsmiddel kan nadat deze 2-3 minuten heeft ingewerkt de vlek met een schone poetsdoek worden verwijderd.

Onderhoudsmiddelen en service

Per type meubel raden wij bijpassende onderhoudsmiddelen aan. Deze kan je simpel aankopen op de website en de producten staan ook hieronder nog weergegeven. Bij het geschuurd leer hoort onze leather care kit, bij de meubels van textiel de textile care kit en bij meubels van microvezel verwijder je vlekken met de leather care kit voor microvezel leer. 

All in house service

Wil je er nou echt zeker van zijn dat jouw bank compleet beschermd is tegen vlekken? Kies dan voor onze all in house service. Hierbij wordt jouw meubel voorzien van een hoogwaardige bescherming. De onzichtbare vezelbeschermer maakt jouw meubel vlekwerend en zeer gebruiksvriendelijk. Hierdoor is hij gemakkelijk te reinigen en krijgen vloeistoffen geen kans om een blijvende vlek te veroorzaken. 

Komt er toch een blijvende vlek op jouw meubel dan kan je beroep doen op onze professionele service. Het meubel heeft 5 jaar bescherming en vlekkenservice. Wij verwijderen dan alle vlekken die veroorzaakt zijn door dranken, voedingsmiddel en alle af- en uitscheiding van mens en zoogdier.  Bij leder is deze vlekkenservice zelfs nog uitgebreider! Meer informatie over onze all in house service? Neem dan vrijblijvend contact op. 

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Bekijk álle onderhoudsmiddelen

Voor je stoel, bank of tafel. Je vind ze hier.

iroko - headers Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 fenix-3 SuarXX-mood101-2 Blog-header-onderhoudtuintafel Blog-header-eikenhout Blog-header-onderhoudstof Blog-header-onderhoudmarmer Blog-header-montageinstructies Blog-header-kinderen
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom