Ontvang gratis interieuradvies

Het kiezen van de juiste meubels kán lastig zijn. Onze experts met jarenlange ervaring helpen je graag met het inrichten van je woon- of eetkamer. Plan 2D interieuradviesgesprekken in en realiseer je droom in een mum van tijd.

Meer

Sluiten

profile image

Camilla

Sales & Interior stylist

Leder

Alles wat je moet weten over jouw lederen meubel

Er zijn veel verschillende soorten leer. Ieder met een eigen uitstraling, andere eigenschappen en specifieke onderhoudstips.

Opslaan

Verwijder

Configureer

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Leersoorten

Gesloten leder / afgedekt leder 

Bedekt leder is het gemakkelijkst te onderhouden. Dit komt omdat de verf die bij deze ledersoorten wordt gebruikt, het leder afdicht. Hierdoor heeft het leder een dichte structuur en kan vuil er niet of nauwelijks in doordringen. Doordat het dicht van structuur is, voelt het vaak wat kouder en harder aan.


Geschuurd leder / vol aline leder

Open leder is precies het tegenovergestelde van bedekt leder. Het leder is open en vloeistoffen worden snel opgenomen. Dit zorgt ervoor dat het leder snel een geleefde look krijgt. Het voordeel van open leder is dat het een natuurlijke uitstraling heeft en dat het warm en zacht aanvoelt. Het open leer kan eventueel worden beschermd met een beschermingsspray, maar biedt nooit volledige bescherming tegen vloeistoffen.


Buffelleder / handgepoetst leder

Buffelleder is een stoer en robuust leder wat gemaakt wordt van de huiden van waterbuffels. Deze waterbuffels zijn behaarder dan normale koeien, waardoor de haarvaatjes goed te zien zijn als het leder gespannen staat. Dit leder wordt met de hand in gepoetst. Na enkele jaren kan op sommige plekken de witte ondertoon van het leer wat meer zichtbaar worden, dit is inherent aan dit leder.  

Onderhoud

Als er water of andere vloeistoffen op het leer worden gemorst of gemorst, moet u de vloeistof zo snel mogelijk opruimen. Wrijf niet over de gemorste vloeistof, want dan drukt u deze in het leer! En je krijgt vlekken.

Bekijk producten

Scrollen

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Stof Pilling en plooivorming