Meer

Sluiten

Tip: rustig shoppen? Bezoek onze showrooms doordeweeks!

De meeste mensen bezoeken onze showrooms in het weekend. Wil je graag een iets rustigere shopbeleving? Kom doordeweeks langs!

Bezoek onze showrooms

message icon
profile image

Isa

Sales & Interior stylist

Visgraat

Zo wordt een visgraat tafel gemaakt.

De visgraatvloer is inmiddels niet meer weg te denken uit hedendaagse interieurs. Waar dit prachtige motief oorspronkelijk is ontstaan is niet helemaal duidelijk, maar vanaf de 16e eeuw werd het razend populair in Italië en Frankrijk.

De Fransen noemen het motief  "Bâtons rompus’’, wat letterlijk gebroken stokjes betekent. Wij noemen het visgraat, of herringbone in het Engels. Alle benamingen op een stokje: Wij bij Table du Sud zijn gek op het visgraatmotief en hebben een manier gevonden om deze te verwerken in onze tafels.

Opslaan

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #90 PM16

5.0 / 1 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Hoe wij visgraat tafels maken

Het productieproces begint wanneer de gedroogde planken aankomen in de werkplaats in Heeze. Van de planken maken wij de lamellen voor de opbouw van het visgraatpatroon van jouw visgraattafel. Deze lamellen kunnen worden gezaagd in twee verschillende afmetingen: patroon mini - 9x35 cm, en patroon medium -18x90 cm of langer, afhankelijk van tafel grootte. Deze tafelgrootte kun je zelf kiezen en wordt speciaal op maat gemaakt. De bladdikte is 6 cm bij de rechthoekige tafels en bij de ronde- en ovale tafels is deze ongeveer 5 cm. Vervolgens kan de tafel in verschillende kleuren worden behandeld of gespoten. Ga je voor een klassieke, elegante look of juist een wat ruigere, industriële? We hebben inmiddels 13 verschillende kleur- of bewerkingsopties die geschikt zijn voor eikenhout.

Klassiek met een moderne knipoog

Zoals je net hebt gelezen, bestaat het visgraatmotief al een tijdje. And with good reason! Het ademt nog steeds de elegantie van de paleizen en kastelen waar het vroeger in werd gebruikt, maar wij hebben er een hedendaags tintje aan gegeven a la de interieur trends anno 2020. Onze visgraat tafels zijn klassiek met een moderne, industriële knipoog. Combineer het eikenhouten blad met een eiken onderstel als je een volledig eiken tafel mooi vindt. Daarnaast kun je kiezen voor een stoer metalen of RVS onderstel voor een nog iets modernere look.

Zo kies je de juiste visgraat tafel

De visgraat tafel is door zijn patroon net even wat dynamischer dan het ‘’normale’’ eiken. Hij kan dus nét die eyecatcher zijn die jouw interieur nodig heeft, de statement piece waar alle ogen naar gericht mogen worden. Wil je graag een smalle tafel, dan is patroon mini misschien de beste keuze. Hierdoor kun je toch nog meerdere rijen visgraat naast elkaar leggen. Heb je een grote of lange tafel, dan is een grotere visgraat een goede optie om het geheel niet te druk te laten ogen. Heb jij jouw tafel combinatie gekozen en ben je nu eigenlijk nog opzoek naar bijpassende eetkamerstoelen? Table du Sud heeft een ruim aanbod in prachtige stoelen die je perfect kunt afstemmen op zowel de tafel als de rest van je interieur.

Opslaan

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Keramiek Eikenhout Notenhout Marmer Fenix Suar hout Beton Tafelblad afwerkingen Onderstel afwerking