Meer

Sluiten

Visgraat

Zo wordt een visgraat tafel gemaakt.

De visgraatvloer is inmiddels niet meer weg te denken uit hedendaagse interieurs. Waar dit prachtige motief oorspronkelijk is ontstaan is niet helemaal duidelijk, maar vanaf de 16e eeuw werd het razend populair in Italië en Frankrijk.

De Fransen noemen het motief  "Bâtons rompus’’, wat letterlijk gebroken stokjes betekent. Wij noemen het visgraat, of herringbone in het Engels. Alle benamingen op een stokje: Wij bij Table du Sud zijn gek op het visgraatmotief en hebben een manier gevonden om deze te verwerken in onze tafels.

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #90 PM16

5.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Hoe wij visgraat tafels maken

Het productieproces begint wanneer de gedroogde planken aankomen in de werkplaats in Heeze. Van de planken maken wij de lamellen voor de opbouw van het visgraatpatroon van jouw visgraattafel. Deze lamellen hebben een afmeting van 36x9 cm.

Klassiek met een moderne knipoog

Zoals je net hebt gelezen, bestaat het visgraatmotief al een tijdje. And with good reason! Het ademt nog steeds de elegantie van de paleizen en kastelen waar het vroeger in werd gebruikt, maar wij hebben er een hedendaags tintje aan gegeven a la de interieur trends anno 2020. Onze visgraat tafels zijn klassiek met een moderne, industriële knipoog. Combineer het eikenhouten blad met een eiken onderstel als je een volledig eiken tafel mooi vindt. Daarnaast kun je kiezen voor een stoer metalen of RVS onderstel voor een nog iets modernere look.

Zo kies je de juiste visgraat tafel

De visgraat tafel is door zijn patroon net even wat dynamischer dan het ‘’normale’’ eiken. Hij kan dus nét die eyecatcher zijn die jouw interieur nodig heeft, de statement piece waar alle ogen naar gericht mogen worden. Wil je graag een smalle tafel, dan is patroon mini misschien de beste keuze. Hierdoor kun je toch nog meerdere rijen visgraat naast elkaar leggen. Heb je een grote of lange tafel, dan is een grotere visgraat een goede optie om het geheel niet te druk te laten ogen. Heb jij jouw tafel combinatie gekozen en ben je nu eigenlijk nog opzoek naar bijpassende eetkamerstoelen? Table du Sud heeft een ruim aanbod in prachtige stoelen die je perfect kunt afstemmen op zowel de tafel als de rest van je interieur.

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Alle visgraat tafels op een rij!

Ovaal, rond en rechthoekig. Je vindt ze hier.

keramiek Materialen-header-marmer fenix123 notenhout beton tafelblad afwerking Eikenhout onderstel afw
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom