Meer

Sluiten

Stock sale - Zaterdag 9 december - Showroom Heeze
message icon

Traditional sentiment: oude trends in een nieuw jasje

Vintage, retro, ouderwets, nostalgisch en ga zo maar door. Als je in je interieur graag een knipoog naar het verleden verwerkt, is de kans groot dat je deze termen tegenkomt tijdens je zoektocht naar nieuwe meubels en accessoires.

Zelf zijn we fan van de nieuwe trend met de naam traditional sentiment. Maar wat is dat precies en hoe kun je traditional sentiment in huis creëren? In deze blog gaan we daar dieper op in.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Wat is traditional sentiment?

Allemaal leuk en aardig die hippe benamingen, maar wat willen ze nu eigenlijk zeggen? In het geval van traditional sentiment gaat om het realiseren van een warm, knus en huiselijk gevoel. Dat kan op verschillende manieren, zoals door het verwerken van elementen die je vroeger veel zag. Dat betekent niet dat traditional sentiment als oubollig neergezet wordt, helemaal niet zelfs, maar wel dat elementen uit het verleden gecombineerd worden met het moderne. Hieruit ontstaat een mooie mix die we traditional sentiment noemen.Vormen

Een van de manieren om traditional sentiment in huis te halen is het gebruik van klassieke vormen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oud ruitpatroontje. Het is dan niet meteen de bedoeling om dit ruitpatroontje op te duikelen bij een kringloop en in je huis te plaatsen. Probeer het onderdeel uit het verleden in een nieuw jasje te steken.

Materialen en meubels

Materialen bieden je de ultieme kans om die knipoog naar het verleden te maken. Zo kun je materialen als keramiek en de donkere houtsoorten makkelijk terug laten komen in je eettafel of salontafel. Wil je een iets subtielere verwijzing? Denk dan bijvoorbeeld aan een wandplank of vloerkleed.

 

Ben je echt van plan om het rigoureus aan het te pakken? Dan is het gebruik van fluweel een goede tip. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fluwelen bank? Let op: de termen velvet en fluweel worden nogal eens door elkaar gebruikt, maar daar hoef je je niet door van de wijs te laten brengen. Deze termen betekenen hetzelfde. Woonstijlen en advies
Ben je een fan van traditional sentiment, maar weet je niet precies hoe je deze trend tot leven kunt wekken binnen je interieur? Dan vormen de woonstijlen bijvoorbeeld een goede start van je zoektocht. Ontdek welke meubels en kleuren bij elkaar passen en geef er je eigen twist aan door elementen van traditional sentiment toe te passen. Wil je passend advies over je inrichting, of wil je bepaalde meubels in het echt zien? Kom dan gezellig langs in één van onze showrooms in Heeze, Utrecht of Deventer. Voor een bezoek hoef je geen afspraak te maken.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Meer inspiratie nodig? 

We hebben alle inspiratie blogs op een rijtje gezet.

Clutter1-W TableduSud-organischetafel-10-W Woontrends 2024 notenhouten eettafel | Table du Sud Iroko tuinset - Table du Sud vormen en kleur 2023 groot ronde vormen groot Woontrends - Breed - Betonnen Cabo big-2 Art-in-return-stukken cover moderne bank donna Kiezelvormige_eiken_header Neva stoel Hoekbank-Jacky Deens-ovale-header Herfst-winter 21 header Blog-header-monochrome Blog-header-interieurtrends Blog-header-tuintafel Blog-header-groenwonen Blog-header-marmer montpellier-bonqui-deep-black-mood95 Elegant chic - 4
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom