Meer

Sluiten

Next level maatwerk: dít is onze Donna

Lees alles over deze speciale bank

Moderne bank Donna is één van de meest opvallende banken uit ons aanbod. We zijn er trots op dat we maatwerk leveren en dat we in onze werkplaats prachtige meubels maken. Dat bank Donna een gevalletje apart is merk je vanzelf als je overweegt om hem te kopen.

Letterlijk alles aan deze bank kan aangepast worden waardoor je als het ware de vrije hand hebt om jouw bank van top tot teen helemaal zelf samen te stellen. Wil je graag meer weten over onze Donna én over het samenstellen van deze bank? Lees dan snel verder. In deze blog leggen we dit prachtige bankstel onder een vergrootglas.

Bekijk producten

Scrollen

Verschillende vormen

Het is meteen goed om te weten dat de afbeelding van moderne bank Donna slechts één van de honderden mogelijkheden laat zien. De foto geeft natuurlijk een eerste indruk van de bank, maar laat je er vooral niet door van de wijs brengen. Qua vorm alleen al zijn er ongelooflijk veel mogelijkheden.

Zo zit je bijvoorbeeld goed bij de Donna als je op zoek bent naar een compacte 2-zitter, maar ook als je hart juist sneller gaat kloppen van een grote hoekbank. De componenten van de Donna zijn aan elkaar te koppelen in een ontwerp waardoor er steeds weer een nieuwe bank ontstaat. Inspiratie nodig? Neem eens een kijkje bij onze hoekbanken en U-bankenMaterialen

Materialen, materialen en nog eens materialen. De keuze is reuze en dat mag met recht een understatement worden genoemd. Of je nu gaat voor een donkere leren bank, een heerlijke zachte bank van velvet of een andere wat vastere stof: bij de Donna is het mogelijk. Het is daarom slim om eerst in kaart te brengen wat je precies van je bank verwacht op dit gebied.

Het materiaal is namelijk een mooi startpunt als je de bank echt samen gaat stellen. Kiezen tussen leder en stof is wellicht geen probleem, maar daarna kan het lastig worden om de juiste keuze te maken. Probeer daarom na te gaan wat je precies voor ogen hebt. Wil je een stof die makkelijk schoon te maken is, een stof die bijzonder zacht aanvoelt, of juist een ‘degelijke’ stof die juist weer hoog scoort op het gebied van hardheid? Het is allemaal mogelijk. Goed om te weten: onze ervaren showroommedewerkers hebben stofstalen van alle stoffen. Zo kun je letterlijk voelen hoe een bepaalde stof is. Armleuningen en poten
Uhmmm, moeten hier ook keuzes worden gemaakt? Jazeker. Dit is precies zo’n onderdeel van de bank Donna waarbij hij zich onderscheidt van de andere bankstellen, want ook hier hebben we verschillende opties voor je in petto. Denk hierbij aan de dikte van de armleuning en het design.

Op het gebied van de poten is ook ontzettend veel mogelijk. Denk aan klassieke pootjes in verschillende hoogtes en aan robuustere poten. Met deze keuze geef je in feite aan of er een flinke ruimte tussen de grond en de bank moet zitten of juist niet. Beide opties hebben voordelen en daarom is het zeker de moeite waard om hier ook even goed over na te denken.

u.

Kleur

Even de kleur van de bank kiezen. Het lijkt zo simpel, maar ga er maar eens aanstaan als je tientallen opties hebt. Want hoe beslis je nu wat de perfecte kleur is voor jouw Donna? Het is natuurlijk onmogelijk om 100% zekerheid te creëren voordat de bank bij je thuis arriveert, maar je kunt wel degelijk rekening houden met een aantal factoren om de succeskans zo groot mogelijk te maken.

Allereerst is het slim om je niet volledig op je nieuwe bank te focussen, maar het totaalplaatje goed in je achterhoofd te houden. Zorg ervoor dat de nieuwe kleur goed matcht met de rest van de inrichting om de balans niet te verstoren. Als je een versleten bank gaat vervangen dan kun je die kleur als referentie gebruiken. 

Licht speelt daarnaast een belangrijke rol bij het bepalen van de juiste kleur. Heb je veel zonlicht in je woonkamer? Dan is de kans groot dat een relatief donkere kleur ineens een stuk lichter voor de dag komt. Andersom werkt het ook zo. Bij weinig licht oogt een lichte kleur donker. 

Om de juiste kleur te bepalen is het slim om zoveel mogelijk materiaal mee te nemen naar onze showroom. Denk aan foto’s van je huidige interieur, foto’s van interieurs waar je blij van wordt en eventueel kleurstalen die je bevallen. Zo komen we snel tot de juiste kleur voor jouw nieuwe bank.Details en accessoires
De Donna bestaat zoals je waarschijnlijk al door hebt uit veel verschillende elementen. In feite komt het erop neer dat letterlijk ieder element naar smaak ingericht kan worden. Zo kun je het zitgedeelte dikker, smaller, dieper, ondieper, lager of hoger maken. Iedere wijziging verandert het design van de bank en eigenlijk ben je dus de regisseur van je nieuwe aanwinst.

Ook op het gebied van de kussens heb je het een en ander te kiezen. Denk hierbij uiteraard aan de hoeveelheid, maar ook aan het uiterlijk. Zo kun je kiezen uit verschillende sluitingen, materialen en kleuren. Kom de Donna bewonderen

In onze showrooms vind je een gedeelte van ons aanbod. Als je moderne bank Donna in het echt wil zien vragen we je om naar onze showroom in Utrecht te komen. Dit is onze grootste showroom en deze hebben we in april 2022 uitgebreid met het Utrecht | Living gedeelte. In dit gedeelte focussen we ons op alles voor de woonkamer en laten we verrassende combinaties van meubels en accessoires zien. Laat je inspireren en ga zelf eens op de Donna zitten. Tip: check ook onze hoekbanken en U-bankenLaat je adviseren

In onze showrooms staan onze experts voor je klaar om je te voorzien van passend advies. Wist je dat we ook 2D interieuradvies aanbieden? Tijdens twee afspraken in onze showroom gaan we op jacht naar jouw perfecte interieur.

Bekijk producten

Scrollen

Persoonlijk advies op één van onze locaties? 

Onze adviseurs helpen je graag!

bartafel_anneclaus1 Clutter1-W TableduSud-organischetafel-10-W Woontrends 2024 notenhouten eettafel | Table du Sud Iroko tuinset - Table du Sud vormen en kleur 2023 groot ronde vormen groot Woontrends - Breed - Betonnen Cabo Traditional sentiment - blog - groot big-2 Art-in-return-stukken Kiezelvormige_eiken_header Neva stoel Hoekbank-Jacky Deens-ovale-header Herfst-winter 21 header Blog-header-monochrome Blog-header-interieurtrends Blog-header-tuintafel Blog-header-groenwonen montpellier-bonqui-deep-black-mood95 Elegant chic - 4
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom