Meer

Sluiten

Eettafels poedercoaten: zo doen we dat

Van plan om een stalen onderstel te kiezen als basis voor je nieuwe eettafel? Leuk! Het is dan goed om te weten dat je de mogelijkheid hebt om je nieuwe frame van een kleurtje te voorzien via poedercoating.

In deze blog vertellen we je meer over het proces en de mogelijkheid. Dit doen we door alle veelgestelde vragen over poedercoating te beantwoorden!

Eettafel onderstel poedercoating | Table du Sud
Eettafel onderstel poedercoating | Table du Sud
Eettafel onderstel poedercoating | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Wat is poedercoating?

Poedercoating wordt ook wel poederlakken of poederverven genoemd. Dit is een verfproces dat wordt toegepast om een beschermende en decoratieve laag aan te brengen op metaal (in ons geval dus op de stalen onderstellen.) Met een speciaal poedercoatingspistool wordt het specifiek ontwikkelde mengsel op het oppervlak gespoten. Na het uitharden kan het meubel er voor jaren tegenaan!


Wat zijn de voordelen van poedercoating?

Uiteraard kun je er zelf voor kiezen om je onderstel van een laagje verf te voorzien met een kwast, al raden wij dit niet aan. In plaats daarvan adviseren we om voor je aankoop goed over de kleur van je nieuwe eettafel na te denken, zodat je met een gerust hart kan genieten van de voordelen van poedercoating. Poedercoaten is bijvoorbeeld duurzaam en milieuvriendelijk. Deze afwerking is bestand tegen krassen, chemicaliën en schuren. Het proces produceert daarnaast vrijwel geen organische stoffen en laat dus minder milieusporen na in vergelijking met het klassieke schilderen. Daarnaast is de dekking perfect. Door het proces wordt het poeder precies gelijkmatig verdeeld. Hierdoor heb je geen kleurverschillen en druipt de verf niet. Wist je trouwens dat we ook eetkamerstoelen verkopen? Sla twee vliegen in één klap en match de stoelen met je nieuwe eettafel.


Waar worden de Table du Sud onderstellen gepoedercoat?

Zoals je misschien wel weet, bevindt onze moderne werkplaats zich in het Noord-Brabantse Heeze, niet ver van de plek waar ooit de eerste Table du Sud tafel is gemaakt. In deze werkplaats zijn we dag in en uit bezig met het maken van de mooiste tafelbladen. Hier maken we de stalen onderstellen helemaal zelf. Voor het poedercoaten hebben we een lokaal gespecialiseerd bedrijf in de hand genomen. Zo weten we zeker dat onze frames in goede handen zijn! Wil je trouwens meer weten over onze werkplaats? Lees dan de veelgestelde vragen over onze werkplaats.

Welke kleuren kun je kiezen?

Om het overzichtelijk te houden, bieden we de vier populairste kleuren aan. Uiteraard hoort zwart hierbij. Zwart is de laatste jaren weer aan een opmars bezig en past zeker niet alleen meer binnen een industriële woonstijl. Sterker nog, zwart is veruit de bestverkochte kleur uit ons assortiment! Als tegenhanger kan wit natuurlijk niet uitblijven. Wit als basis van je nieuwe eettafel is misschien gedurfd, maar probeer hier eens in mogelijkheden te denken. Zo zijn onze tafelbladen ook in verschillende kleuren te koop en zo kun je dus voor een mooie mix gaan. Daarnaast kun je kiezen voor goud. Uhm, pardon, goud? Jazeker! Deze eettafel gaat hoe dan ook shinen in jouw eetkamer of keuken. Tot slot hebben we anodic brown. Dit is de ideale optie als je eens wat anders wil en bijvoorbeeld niet voor het standaard zwart wil gaan. Tip: bekijk ter inspiratie eens alle woonstijlen


Passend advies

Twijfel je over de kleur van je onderstel? Wil je graag weten of het door jou gekozen zwarte onderstel écht goed matcht met een bruin tafelblad? Of wil je graag van een specialist horen welke opties je hebt als je een tafel samen gaat stellen? Kom dan gezellig langs in één van onze woonwinkels in Heeze, Utrecht, Rotterdam of Deventer. Hier staan onze experts voor je klaar om je te helpen met alles wat je nodig hebt. Maak een rondje langs een gedeelte van ons aanbod, ontdek verschillende materialen en win advies in. Zo kun je daarna met een gerust hart keuzes maken. Voor een bezoek aan een woonwinkel hoef je geen afspraak te maken. De deur staat open!

Bekijk producten

Scrollen

Hout borstelen: ook dit doen we zelf

Zo borstelen we ons hout

tuintafel-keramiek _DSF0130-W levering-montage-eikenhouten-eettafel-carree cabo - conair - betonnen - eettafel - groot2 Eikenhout Keramiek2 Fenix blog 5 keramiek Op deze afbeelding is een kar met Table du Sud Choice stoffen te zien bij een bank in de showroom. header-borstelen-groot restaurant-tds-breed Randafwerking - Breed -2 Duurzame beslissing - groot2 fenix x3 header Mango berry - Blog - big2 werkplaats-groot- cover-werkplaats-blog blog-vochtigheid-6
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom