Ontvang gratis interieuradvies

Het kiezen van de juiste meubels kán lastig zijn. Onze experts met jarenlange ervaring helpen je graag met het inrichten van je woon- of eetkamer. Plan 2D interieuradviesgesprekken in en realiseer je droom in een mum van tijd.

Meer

Sluiten

Cia
Content specialist

Waarom is een boomstamtafel zo speciaal

Ieder interieur verdient een boomstamtafel

Zeg je hout, dan zeg je natuur. Onze tafels zijn gemaakt van het mooiste hout, waarbij je met een boomstamtafel echt iets speciaals in huis haalt. Bij Tale du Sud verkopen we veel verschillende houten tafels zoals tafels van eiken- en notenhout. Daarnaast vind je bij ons tafels van beton, fenix en marmer. 

Het mooie van hout is dat het echt een stukje natuur is. De noesten, de scheuren, ze zijn typerend voor het materiaal dat ons allemaal zo boeit. Je kunt ervoor kiezen om de randen van de tafels strak af te laten werken, maar je kunt ook kiezen voor een tafel met een glooiende rand: een boomstamtafel. 

Suar Boomstamtafel Felix

5.0 / 2 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Eetkamerbank Le Mans

5.0 / 1 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Suar Boomstamtafel Louise

4.5 / 2 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Mood #95 PM06

4.5 / 2 recensies

Opslaan

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Een echt stukje natuur

Bij Table du Sud houden we van hout. Hout is een mooi, recyclebaar en hernieuwbaar materiaal. Het gros van onze meubels wordt van dit mooie materiaal gemaakt. Dit betekent dat we een grote gebruiker van hout zijn en dat brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. We spannen ons in om ontbossing tegen te gaan en we kopen alleen hout in bij partijen die het FSC en PEFC kenmerk hebben. De bomen worden verantwoord gekapt met respect voor natuur en de leefomgeving. Nadat de bomen zijn  gekapt worden de planken gedroogd. De planken worden eerst wind gedroogd in een overdekte ruimte. Dit proces duurt 2 maanden. Daarna worden ze gedurende 8 maanden in een oven gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celcius, Hierna gaan de planken op transport en arriveren ze in de Table du Sud werkplaats in Heeze waarna wij jouw meubel met plezier en passie kunnen gaan maken.

Styling

Het typerende voor een boomstamtafel is de glooiende rand/vorm van het blad. Bij Table du Sud wordt er onderscheid gemaakt tussen eiken boomstamtafels en Suar boomstamtafels. De eikenhouten boomstamtafels zijn gemaakt van Frans eikenhout. De dikte van het blad kun je zelf kiezen: 5 of 6 cm. De eikenhouten boomstamtafels worden samengesteld uit verschillende planken, die stuk voor stuk worden geschuurd en het tot een geheel wordt gelijmd. Hierna werken wij het blad af met een boomstamrand. De tafel de heeft dan de mooie eikenhouten kleur en een authentiek karakter. De tafel wordt hierna behandeld met onze ultra matte lak, of gespoten in een van de andere 12 kleuren waaruit je kunt kiezen. De tafel is hierdoor goed beschermd tegen kringen en vlekken en is bovendien onderhoudsvrij.

Alle tafels zijn uniek

Er zijn bedrijven die zeggen dat juist een boomstamtafel uniek is. Het klopt dat geen een boomstamtafel hetzelfde is, maar dat geldt eigenlijk voor al onze houten meubels. We hebben te maken met een stukje natuur, met een eigen DNA, waardoor noestjes en scheurtjes zich allemaal op andere plekken bevinden en door jouw eigen samenstelling de tafel altijd uniek is.

Wanneer je kiest voor een Suar boomstamtafel heb je het voordeel dat je jouw tafelblad zelf in ons magazijn kunt uitzoeken. De tafels zijn gemaakt tropisch hout, afkomstig uit Indonesië. Bij Table du Sud hebben we altijd een ruime voorraad Suar tafelbladen liggen, die je zelfs realtime vanuit thuis kunt bekijken. Als je een mooi blad tegenkomt kun je contact met ons opnemen om deze te reserveren en hem later komen bekijken of bestel hem online! Een Suar boomstam blad is gemaakt uit één stuk, dus echt een plak hout uit een boom. Suar boomstamtafels typeren zich door een diepe, volle kleur van het hout, gecombineerd met een lichte rand. Je vindt de bladen in alle vormen en maten. Bij Table du Sud hebben we langwerpige/rechthoekige Suar boomstambladen, maar ook rond en zelfs als salontafel.

Afwerkingen

Je kunt bij de Suar boomstamtafel kiezen uit twee verschillende afwerkingen: onze transparante laklaag - de ultra matte lak - óf de kleur brown. De ultra matte laklaag beschermd de tafel en behoudt zijn natuurlijke kleur. De brown kleir zorgt voor dezelfde bescherming maar brengt de diepe, gevlamde kleur van het tafelblad meer naar boven. De kleur van het tafelblad oogt hierdoor intenser.

Een robuust onderstel voor bij een robuust blad

Bij zo’n prachtig tafelblad hoort natuurlijk een bijpassend onderstel. Ook daar hebben we genoeg keuze in. Bij een dik tafelblad van 6-8 cm adviseren we doorgaans een robuuster onderstel dan wanneer je kiest voor een eikenhouten boomstamblad van 5 cm. Denk hierbij aan een XX-onderstel (ook wel matrix poot genoemd) of een U-poot aan de kopse zijden. We hebben het vooronderzoek al voor je gedaan, waardoor je op onze website alle combinaties van onderstellen met boomstambladen in een overzicht kunt zien.  Kies voor een industriële look de standaard afwerking van de tafelpoot en voor een matte effen kleur de zwarte of witte poedercoating.

Hoe onderhoud ik mijn boomstamtafel?

Zoals gezegd zijn onze boomstamtafels onderhoudsvrij! Wil je de tafel intensiever reinigen? Bestel dan het speciale onderhoudsmiddel voor gelakte meubels in onze webshop.

Maatvoeringen van boomstambladen

De maat van jouw boomstamblad bepaal je helemaal zelf! Bekijk snel onze voorraad boomstam tafelbladen en kies jouw droom tafelblad zelf uit.

Toepassingen boomstamtafels

Een boomstamtafel  is een echte eyecatcher voor in jouw interieur. Je kunt hem perfect gebruiken als eettafel, (tijdelijke) thuiswerktafel, knutseltafel maar ook op kantoor staat hij super chique als vergadertafel. 

Boomstamtafel buiten

Je leest het goed. Je kunt nu ook jouw Suar boomstamtafel buiten plaatsen! Onze Suar tuintafels zijn behandeld met een speciale coating zodat ze bestendig zijn tegen weersinvloeden. Ook het onderstel wordt extra gepoedercoat zodat roest wordt tegengegaan.

Bekijk producten

Scrollen

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Hotel chique inrichting Soft minimalisme Tips voor het aankleden van je hoekbank Asymmetrische tafels Aantal stoelen aan een ovale tafel Tips voor het inrichten van een industriële eetkamer Zo kies je de perfecte maat van je nieuwe tafel Tips voor inrichten landelijke keuken Tafel ontwerpen met 3D builder Eetkamerstoel kopen Tafelvormen Online eetkamerstoel kopen Zo koop je een eettafel online Kerst styling tips 4 ovale vormen Wabi-sabi en Hygge Waarom een ovale tafel Voordelen van een keramisch blad Hoeveel stoelen aan tafel Industriele kasten Welk onderstel past bij mij Kersttafel decoratie volume 1 kersttafel decoratie volume 2 De leukste instagram accounts voor het weekend De leukste paastafels Thuiswerkplek Bureauhoogte Hoe kan ik mijn rechthoekige woning het beste indelen Welke stijl past het best bij jou: industrieel Wij houden van de kleur zwart Voorbereiding showroombezoek Aantal stoelen aan een ronde tafel