Meer

Sluiten

Waarom is een boomstamtafel zo speciaal?

Ieder interieur verdient een boomstamtafel

Zeg je hout, dan zeg je natuur. Onze tafels zijn gemaakt van het mooiste hout, waarbij je met een boomstamtafel echt iets speciaals in huis haalt. Bij Table du Sud verkopen we veel verschillende houten tafels zoals tafels van eiken- en notenhout. Daarnaast vind je bij ons tafels van beton, fenix en marmer. 

Het mooie van hout is dat het echt een stukje natuur is. De noesten, de scheuren, ze zijn typerend voor het materiaal dat ons allemaal zo boeit. Je kunt ervoor kiezen om de randen van de tafels strak af te laten werken, maar je kunt ook kiezen voor een tafel met een glooiende rand: een boomstamtafel. 

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Eetkamerbank Le Mans

5.0 / 1 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Een echt stukje natuur

Bij Table du Sud houden we van hout. Hout is een mooi, recyclebaar en hernieuwbaar materiaal. Het gros van onze meubels wordt van dit mooie materiaal gemaakt. Dit betekent dat we een grote gebruiker van hout zijn en dat brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. We spannen ons in om ontbossing tegen te gaan en we kopen alleen hout in bij partijen die het FSC en PEFC kenmerk hebben. De bomen worden verantwoord gekapt met respect voor natuur en de leefomgeving. Nadat de bomen zijn  gekapt worden de planken gedroogd. De planken worden eerst wind gedroogd in een overdekte ruimte. Dit proces duurt 2 maanden. Daarna worden ze gedurende 8 maanden in een oven gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celcius, Hierna gaan de planken op transport en arriveren ze in de Table du Sud werkplaats in Heeze waarna wij jouw meubel met plezier en passie kunnen gaan maken.

Styling

Het typerende voor een boomstamtafel is de glooiende rand/vorm van het blad. Bij Table du Sud maken we met alle liefde eiken boomstamtafels voor je. De eikenhouten boomstamtafels zijn gemaakt van Frans eikenhout. De dikte van het blad kun je zelf kiezen: 5 of 6 cm. De eikenhouten boomstamtafels worden samengesteld uit verschillende planken, die stuk voor stuk worden geschuurd en het tot een geheel wordt gelijmd. Hierna werken wij het blad af met een boomstamrand. De tafel de heeft dan de mooie eikenhouten kleur en een authentiek karakter. De tafel wordt hierna behandeld met onze ultra matte lak, of gespoten in een van de andere 12 kleuren waaruit je kunt kiezen. De tafel is hierdoor goed beschermd tegen kringen en vlekken en is bovendien onderhoudsvrij.

Alle tafels zijn uniek

Er zijn bedrijven die zeggen dat juist een boomstamtafel uniek is. Het klopt dat geen een boomstamtafel hetzelfde is, maar dat geldt eigenlijk voor al onze houten meubels. We hebben te maken met een stukje natuur, met een eigen DNA, waardoor noestjes en scheurtjes zich allemaal op andere plekken bevinden en door jouw eigen samenstelling de tafel altijd uniek is.

Afwerkingen

Een robuust onderstel voor bij een robuust blad

Bij zo’n prachtig tafelblad hoort natuurlijk een bijpassend onderstel. Ook daar hebben we genoeg keuze in. Bij een dik tafelblad van 6-8 cm adviseren we doorgaans een robuuster onderstel dan wanneer je kiest voor een eikenhouten boomstamblad van 5 cm. Denk hierbij aan een XX-onderstel (ook wel matrix poot genoemd) of een U-poot aan de kopse zijden. We hebben het vooronderzoek al voor je gedaan, waardoor je op onze website alle combinaties van onderstellen met boomstambladen in een overzicht kunt zien.  Kies voor een industriële look de standaard afwerking van de tafelpoot en voor een matte effen kleur de zwarte of witte poedercoating.

Hoe onderhoud ik mijn boomstamtafel?

Zoals gezegd zijn onze boomstamtafels onderhoudsvrij! Wil je de tafel intensiever reinigen? Bestel dan het speciale onderhoudsmiddel voor gelakte meubels in onze webshop.

Toepassingen boomstamtafels
Een boomstamtafel  is een echte eyecatcher voor in jouw interieur. Je kunt hem perfect gebruiken als eettafel, (tijdelijke) thuiswerktafel, knutseltafel maar ook op kantoor staat hij super chique als vergadertafel. 

Bekijk producten

Scrollen

Alle boomstamtafels op een rijtje 

Je vind ze hier!

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom