Meer

Sluiten

Eettafels voor een kleine ruimte

Kies voor prachtige efficiëntie

Heb je relatief weinig ruimte om een eettafel te plaatsen? Geen nood! Wat minder vierkante meters wil niet zeggen dat je de tafels van Table du Sud links moet laten liggen.

Met een mix van creativiteit, de juiste vorm en wat ruimtelijk inzicht kom je uiteindelijk tot de beste opties voor jouw eetkamer of keuken. In deze blog laten we je zien wat de mogelijkheden zijn.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Voorbereiding

Om een goed beeld van alle opties te krijgen is het slim om eerst even met een rolmaat aan de slag te gaan. Is jouw eetkamer vierkant, of juist meer langgerekt? En heb je voldoende ruimte tussen een eventueel aanrecht en eettafel om tussendoor te lopen? Probeer jezelf dit soort vragen te stellen zodat je een goed beeld krijgt van je situatie. Tip: ben je van plan om je eettafel zo dicht mogelijk tegen de muur te zetten? Reken dan voor de tussenruimte minimaal 80 cm. Zo is er net voldoende ruimte om achterlangs te lopen. 


Vorm is heilig

De vorm van je nieuwe aanwinst gaat bepalen of het een succes wordt. In het geval van een vierkante eetkamer, of een vorm die erop lijkt, is een vierkante tafel of ronde tafel perfect. Met een ronde tafel creëer je een knusse sfeer omdat iedereen elkaar aan kan kijken, maar je maakt ook optimaal gebruik van de geboden ruimte.


Een ronde tafel is een echte klassieker binnen interieurs waar wat minder ruimte te vinden is. Mocht je voor een rond exemplaar gaan, dan komt natuurlijk al snel de vraag over de maat naar boven. Zeker als efficiëntie je doel is, is dit een hele belangrijke. Weet je hoeveel eetkamerstoelen je minimaal aan tafel wil plaatsen? Dan ben je al een heel eind. In de blog: Hoeveel stoelen aan tafel? laten we je zien welke maten bij het aantal eetkamerstoelen horen.

Andere vormen

Het plaatsen van een ronde tafel in een kleine ruimte is natuurlijk niet verplicht. Is jouw relatief krappe ruimte juist meer langgerekt? Dan is de kans groot dat een rechthoekige eettafel meer je ding is. Twijfel je enorm over de vorm en heb je het gevoel dat je een beetje tussen een langgerekte en een wat compactere ruimte in zit? Neem dan ook eens een kijkje bij de ovale eettafels. Dit is wellicht jouw gulden middenweg!Maatwerk uit eigen werkplaats

Het kopen van een nieuwe eettafel is vaak een kwestie van passen en meten, zeker als je wat minder ruimte te vullen hebt. Het is dan goed om te weten dat je bij Table du Sud altijd maatwerk uit onze eigen werkplaats in het Brabantse Heeze koopt. Hier zijn we dag in, dag uit bezig met het maken van de meest uiteenlopende eettafels. Bij ons bepaal je echt alles zelf. Van materiaal tot onderstel en van de afwerking tot de kleur. Laat je inspireren door alle opties en haal je droomtafel in huis. Wil je graag meer weten over onze werkplaats? Lees dan de blog: Veelgestelde vragen over de werkplaats.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Meer stijlen? 

Gebrek aan creativiteit? Lees onze inspiratieblogs.

Ontdek hier

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom