Meer

Sluiten

Alles wat je wil (en moet!) weten over asymmetrische eettafels

Laat je inspireren. Durf jij het aan?

Met een asymmetrische of organische eettafel haal je een uniek meubel in huis. Wist je dat we naast asymmetrische eettafels ook anders meubels hebben die een organische vorm hebben? Met een dergelijk meubel haal je écht iets origineels in huis!

Maar wat is een asymmetrisch meubel eigenlijk en waar moet je op letten als je op het punt staat om een nieuwe tafel te kopen? In deze blog nemen we je mee naar de wereld van de afwijkende vormen en laten we je zien wat er allemaal mogelijk is.

Assymetrische eettafel | Table du Sud
Assymetrische eettafel | Table du Sud
Assymetrische eettafel | Table du Sud

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Wat is asymmetrisch eigenlijk?

Vroeger waren er een stuk minder keuzes op het gebied van tafelvormen. De meeste gezinnen hadden ‘gewoon’ een grote rechthoekige of ronde tafel en dat was het. In deze tijd zien we constant nieuwe trends de revue passeren en dat resulteert steeds weer in nieuwe vormen. Zo zien we dat asymmetrische vormen steeds populairder worden.

Maar wat is asymmetrisch eigenlijk? Om het een beetje technisch te maken: dit zijn vormen waar beide helften niet gelijk zijn als je ze precies in tweeën deelt. Stel dat je een cirkel of een vierkant splitst, dan zijn beide delen gelijk. In het geval van een waterdruppel is dat weer niet zo. In dat laatste geval spreken we van een asymmetrische vorm.

Wat is het verschil tussen asymmetrisch en organisch?

 Als je op zoek gaat naar een origineel meubel dan is de kans groot dat je de termen asymmetrisch en organisch voorbij ziet komen. Organisch valt onder de categorie asymmetrisch, maar is iets specifieker. Zo is een organische vorm een natuurlijke vorm. Met andere woorden: een vorm die je in de natuur tegenkomt. Denk aan keien, druppels en planten.

Afmetingen van een asymmetrische tafel

De afmetingen van je nieuwe aankoop zijn natuurlijk erg belangrijk. En zeker in het geval van een afwijkende vorm is het cruciaal dat je aankoopt goed in je nieuwe eetkamer of keuken past. Bij Table du Sud verkopen we bijvoorbeeld prachtige kiezelvormige eettafels waarbij één deel van het tafelblad duidelijk smaller is dan het andere gedeelte. Zeker in de combinatie met het plaatsen van de eetkamerstoelen kan het daarom lastig zijn om de juiste afmetingen te kiezen.

Maar hoe pak je dat dan aan? Sowieso is het slim om de maten van je oude tafel als basis te nemen als je deze gaat vervangen. Als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning is dat niet mogelijk. Ga in dat geval eens aan de gang met een rolletje tape en plak de contouren van je ideale maat op de grond. Blijf je twijfelen? Kom dan eens langs in één van onze showrooms in Heeze, Utrecht of Deventer en sla twee vliegen in één klap. Win passend advies in bij één van de experts én aanschouw de meubels in het echt. Zo zie je precies wat er allemaal mogelijk is.

Kiezelvormige eettafels

Het stokpaardje van onze asymmetrische collectie is de kiezelvormige eettafel. Met deze tafel haal je een eye-catcher in huis die nooit verveelt en waarmee je flink kunt variëren als je wat ruimte hebt. Zo kun je de plaats van het brede gedeelte na een jaar eens omdraaien om een nieuwe look te creëren.

Bij Table du Sud haal je altijd maatwerk in huis en dat geldt dus ook voor de kiezelvormige eettafels. Deze asymmetrische tafel is te koop in verschillende materialen en met verschillende onderstellen. Daarnaast hebben we meerdere opties op het gebied van eikenhout. Denk bijvoorbeeld aan een tafelblad met noesten en scheuren of een gladde variant.

Kiezelvormige salontafels

Ben je fan van de kiezelvorm, maar heb je geen eettafel nodig? Dan is het goed om te weten dat we ook kiezelvormige salontafels verkopen. Een asymmetrische set kiezelvormige tafeltjes biedt je een leuke mogelijkheid om je woonkamer een boost te geven.

Ook bij de asymmetische salontafels geldt dat je veel invloed hebt op het uiterlijk van je nieuwe aankoop. Vorm de perfecte mix van materiaal, kleur en grootte en haal een prachtige salontafel in huis. Tip: op zoek naar een goed voorbeeld? Neem dan eens een kijkje bij Kiezelvormige salontafel set Gabri.

Overige meubels

De asymmetrische vormen zijn populair op dit moment binnen de wereld van tafels, maar andere meubels bieden je ook voldoende mogelijkheden om aparte vormen te bouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van asymmetrische TV kasten of kasten? Stel ze helemaal naar smaak samen en haal een combinatie van een prachtig en opvallend design én een goede functionaliteit in huis.

Assymetrische eettafel | Table du Sud
Assymetrische eettafel | Table du Sud
Assymetrische eettafel | Table du Sud

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Bekijk onze eettafels ter inspiratie

Te koop in álle soorten en maten.

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom