Meer

Sluiten

Zoveel mensen passen er aan je ronde tafel

Ontdek de ideale maat van je ronde eettafel

Hoe groot moet mijn nieuwe tafel eigenlijk zijn? Als je een nieuwe ronde tafel gaat kopen is dit misschien wel de belangrijkste vraag. Maar hoe bepaal je nu wat de perfecte maat van je nieuwe aanwinst is?

Om je te helpen gaan we daar in deze blog dieper op in. Laat je inspireren en sluit de zoektocht naar de juiste maat succesvol af!

Aantal stoelen aan ronde tafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan ronde tafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan ronde tafel | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Aantal mensen

Om de ideale maat van je nieuwe ronde tafel te bepalen is het slim eerst in kaart te brengen wat je van je nieuwe meubel verwacht. En daarmee bedoelen we te zeggen: hoeveel mensen/stoelen wil je minimaal kwijt kunnen? Als dit bijvoorbeeld 6 is, is dat een mooie basis om mee te beginnen.

Eetkamer of keuken?

Na het bepalen van het aantal stoelen is het sowieso slim om even met een rolmaat aan de gang te gaan in je keuken of eetkamer. Zo moet de nieuwe tafel er natuurlijk wel fatsoenlijk in kunnen passen.

Hierbij is het belangrijk dat je rekening moet met de ruimte tussen de tafel en eventuele muren in. In deze ruimte bevinden zich de eetkamerstoelen en daarnaast moet er genoeg ruimte zijn om achter de stoelen door te kunnen lopen. Hiervoor rekenen we ongeveer 1.20m. Uiteraard kan dit iets minder zijn, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je tegen de muur kunt schuren als je achter de tafel door wil lopen als er mensen zitten.

Vergeet het onderstel niet

Wellicht denk je niet meteen aan je onderstel als je de maat van je tafel gaat bepalen, maar ook dit is een belangrijke factor. We hebben namelijk veel verschillende onderstellen voor je in petto en bij een aantal spelen ze een grote rol als het aankomt op de beenruimte. Ben ook hier scherp zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.u.

Knopen doorhakken

En dan is het nu tijd om knopen door te hakken. De diameter is de enige maat die bepaald moet worden en daar helpen we je graag mee. Laten we beginnen met de kleinste maat. 90 cm is genoeg voor 2 personen. Voor 3 personen raden we een diameter van een meter aan en voor 4 personen is 1.10m voldoende. Voor de wat grotere tafels rekenen we 1.30m (5 personen) en 1.50m (6 a 7 personen). Met een tafel van 1.80m heb je al genoeg ruimte voor 8 mensen.

Ronde tafels van Table du Sud

Bij Table du Sud ben je aan het juiste adres voor ronde tafels, die gemaakt worden van allerlei verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een ronde eikenhouten tafel of een ronde Fenix tafel. Uiteraard zijn alle ronde tafelbladen te matchen met onze onderstellen. Zo is er altijd een combinatie beschikbaar die perfect aansluit op jouw smaak en die goed past bij de rest van je interieur. Daarnaast is het goed om te weten dat we de ronde tafels zelf maken. Dit doen we in onze werkplaats in Heeze. Hier lassen we ook alle onderstellen. Ben je op zoek naar het aantal stoelen voor een andere vorm? Lees dan onze blog over het aantal stoelen aan tafel.

Aantal stoelen aan ronde tafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan ronde tafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan ronde tafel | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Bekijk onze stoelen ter inspiratie 

Te koop in verschillende kleuren en stoffen.

Rechthoekige betontafel - header Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom