Meer

Sluiten

Hoe onderhoud ik mijn marmeren tafel?

Tips om je marmeren tafel in topconditie te houden

Naast de prachtige print is het mooie aan marmer dat dit materiaal een leven lang meegaat. Dat betekent dat jij bij aanschaf van een marmeren tafel een duurzaam stukje design in huis haalt. 

Bij Table du Sud is het marmer behandeld met een middel dat de open structuur van een beschermende laag voorziet. Enige zorg bij het gebruik en onderhoud van marmer blijft echter belangrijk. We vertellen je er graag meer over!

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Onderhoud

Om het marmer mooi te houden is regelmatig reinigen van belang. Zorg allereerst dat je de juiste reinigingsmiddelen bij de hand hebt, zoals onze speciale marmerspray. Marmer is krasgevoelig. Gebruik daarom geen schuursponsjes en agressieve reinigingsmiddelen. Wil je je marmeren tafel grondig schoonmaken? Dit heb je nodig:

- Een emmer met lauwwarm water
- Een zachte doek of spons (géén schuurspons)
- Groene zeep, soda of een speciaal        reinigingsmiddel voor marmer
- Schoon water 
- Een droge doek of zeem 

Stappenplan voor het schoonmaken van marmer

1. Maak een sopje van groene zeep, soda of marmerreiniger. Gebruik liever te weinig dan te veel schoonmaakmiddel! Als je namelijk te veel groene zeep gebruikt, blijft er een dun vettig laagje op het marmer achter. Hier kan vuil en stof zich gemakkelijker aan hechten, waardoor het marmer op termijn sneller vies wordt.
2. Probeer eerst op een onopvallende plek of het sopje geen vlekken maakt.
3. Maak dan het marmer voorzichtig schoon met het sopje en een doek of sponsje. Wrijf niet te hard om krassen te voorkomen. Veeg in een ronde beweging over het oppervlak.
4. Neem het marmer af met schoon water, zodat er geen resten achterblijven van het                    schoonmaakmiddel dat je gebruikt.
5. Droog het marmer grondig af met een droge doek of zeem.

Gebruik

Omdat marmer een poreuze natuursteen is, krijg je er gemakkelijk vlekken en kringen in. Marmer raakt met name snel beschadigd door zure vloeistoffen zoals azijn, citroensap en jus d’orange. Dit komt doordat het zuur de kalk aantast waaruit het marmer bestaat. Ook zwarte koffie kan vervelende kringen achterlaten. Zoals met veel dingen geldt, is voorkomen beter dan genezen. Leg dus vooral een stapel leuke onderzetters en viltjes klaar voor onder je kopjes en glazen.

Doffe vlekken verwijderen

Heb je toch een vlek veroorzaakt op een marmeren oppervlak? Dan is het belangrijkst dat je direct in actie komt en de vlek niet laat intrekken. Om vlekken te laten verdwijnen heb je het volgende nodig:

- Schoon water
- Natuurlijk schoonmaakmiddel, zoals zuiveringszout
- Plastic of vershoudfolie
- Een zachte doek of spons (géén schuurspons)
- Een droge doek of zeem
- Een portie geduld

Stappenplan voor het verwijderen van vlekken

1. Maak de vlek nat met water.
2. Maak een papje van schoon water en zuiveringszout. Je kunt ook een papje maken van water, bloem en zacht afwasmiddel.
3. Bedek de vlek met het papje, en dek het af met een stuk plastic of vershoudfolie.
4. Laat het papje minimaal 24 uur intrekken en verwijder het dan met een natte doek.
5. Droog goed na met een droge doek of zeem.

Tip 1: Een hardnekkige vlek kun je voorzichtig proberen te verwijderen met een beetje waterstofperoxide. Probeer dit alleen niet op donker marmer, aangezien dit kan verkleuren.

Tip 2: Een vetvlek bedek je met maiszetmeel dat je 20 minuten laat liggen. Het meel neemt het vet op, waardoor je het vervolgens eenvoudig kunt wegvegen. Het kan gebeuren dat het marmer toch aangetast wordt door zuren. Helaas is dit niet altijd te voorkomen.

Krassen

Zit er eenmaal een kras in het marmer, dan is het niet zo gemakkelijk om deze te verwijderen. Kleine, oppervlakkige krassen zijn vaak al minder zichtbaar als je het marmer reinigt zoals we hierboven hebben beschreven.

Zit er een diepere kras in het marmer? Dan kun je met heel fijn schuurpapier proberen de kras te verwijderen. Ga voorzichtig te werk en let op dat je geen extra krassen maakt! Tip: Op zoek naar een alternatief voor marmer? Bekijk onze keramieken tafels

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Mobitec Mood #95 PM06

4.5 / 2 reviews

Mijn favoriet

Verwijder

Configureer

Bekijk producten

Scrollen

Meer stijlen

Gebrek aan creativiteit? Lees onze inspiratieblogs.

iroko - headers Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 fenix-3 SuarXX-mood101-2 Blog-header-onderhoudtuintafel Blog-header-eikenhout Blog-header-onderhoudstof Blog-header-montageinstructies Blog-header-kinderen Blog-header-vlekbank
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom