Meer

Sluiten

Tips voor het kopen van een landelijke bank

Laat je inspireren door deze uitgebreide blog

Een landelijke bank is precies zo’n meubel dat de show steelt in de woonkamer. De banken van Table du Sud gaan lekker lang mee, maar dan is het natuurlijk wel zo fijn als je de perfecte keuze maakt. Waar moet je eigenlijk op letten als je een landelijke bank aan wil schaffen?

Om je te helpen hebben we deze keuzehulp in het leven geroepen. We geven de antwoorden op de meest gestelde vragen. Laat je inspireren en ontdek de banken die bij je smaak én woonstijl passen.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Welke kleur landelijke bank past het best bij je?

Voordat we met de specifieke kleuren aan de gang gaan, is het slim om even in te zoomen op de landelijke woonstijl in z’n geheel. Welke materialen en kleuren komen we daar tegen? Als we alles op een rijtje hebben gezet is het voor jou ook makkelijker om precies die elementen te kiezen waar je blij van wordt.

Wanneer we naar de materialen kijken valt op dat er vooral gebruik wordt gemaakt van echte oermaterialen zoals eikenhout, boomstammen, wol, linnen en katoen. Die laatste materialen lenen zich natuurlijk perfect voor eventuele accessoires. De echt houten elementen kun je bijvoorbeeld terug laten komen in je salontafel, wandplanken of tv-meubel

De bank is natuurlijk een ideaal meubel om de landelijke kleuren in terug te laten komen. De meest voorkomende kleuren binnen de landelijke woonstijl zijn gebroken wit, taupe en warmgrijs. Maar ook kleuren als vergrijsd blauw, groen en roze weten hun weg te vinden binnen het landelijke. 

Maar hoe kies je nu de juiste kleur voor je landelijke bank? Het is slim om rekening te houden met twee factoren. Ten eerste adviseren we je om niet alleen naar de bank an sich te kijken, maar naar je woonkamer in z’n geheel. Kies een kleur die goed matcht met de rest van je meubels en accessoires. Zo houd je de balans goed in stand. Denk daarnaast goed aan het licht. Heb je in je woonkamer veel of juist weinig zonlicht? Bij veel zonlicht kan een relatief donkere kleur een stuk lichter voor de dag komen dan je in eerste instantie zou denken. 

Wat is het beste materiaal voor een landelijke bank?

Op het gebied van materiaal heb je bij een landelijke bank ongelooflijk veel opties als je je vooral focust op de kleur. In de kleur laat je het landelijke al terugkomen en daarom kun je qua materiaal veel opties overwegen. Het mooiste van de banken van Table du Sud is dat ze allemaal naar wens samen te stellen zijn. Denk hierbij aan de vorm en de kleur, maar dus ook aan het materiaal.

Zo heb je de mogelijkheid om voor een lederen bank te gaan, maar je hebt ook de keuze uit tientallen verschillende stoffen. Iedere stof heeft weer unieke eigenschappen en als je ze matcht met je kleur zijn er ontzettend veel combinaties mogelijk. Het kan best lastig zijn om de juiste stof te kiezen.

Zo heb je de mogelijkheid om voor een lederen bank te gaan, maar je hebt ook de keuze uit tientallen verschillende stoffen. Iedere stof heeft weer unieke eigenschappen en als je ze matcht met je kleur zijn er ontzettend veel combinaties mogelijk. Het kan best lastig zijn om de juiste stof te kiezen.


Gelukkig zijn er twee manieren om de juiste keuze te maken. Bezoek bijvoorbeeld één van onze showrooms in Heeze, Utrecht of Deventer. Onze showroommedewerkers staan voor je klaar met verschillende stofstalen en passend advies. Daarnaast hebben we een speciale materialenkaart waarop we onze populairste stoffen hebben verzameld. 

Bij welke meubels en accessoires past een landelijke bank?

Als je voor het totaalplaatje gaat is het slim om je woonkamer in z’n geheel onder de loep te nemen. Dit biedt je de ultieme mogelijkheid om alles mooi op elkaar af te stemmen. Wanneer we kijken naar de overige meubels en accessoires komen we automatisch weer uit bij de gebruikte materialen.

Boomstam en eikenhout lenen zich zoals gezegd goed voor salontafels, bijzettafels en sidetables. Maar vergeet bijvoorbeeld ook je vloerkleed niet. Met een vloerkleed van wol kun je mooie accenten leggen binnen je woonkamer. 

Welke maat landelijke bank heb ik nodig?

Ga thuis eens met een rolmaat en een stuk tape aan de gang om je ultieme maat op de grond af te plakken. Zo kom je al dichtbij je perfecte maat. Goed om te weten: de afbeeldingen van onze banken geven je een indicatie van wat mogelijk is, maar eigenlijk is dit slechts het topje van de ijsberg. Al onze banken zijn te koop in verschillende maten, kleuren en stoffen. Daarnaast hebben we ook verschillende vormen zoals hoekbanken en U-banken voor je. Tip: is de landelijke woonstijl net niet je ding? Check dan ook onze andere woonstijlen.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Laat je inspireren door alle banken

We hebben ze voor je verzameld

Ronde-eettafel-aantal-stoelen-4-5-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Ronde-eettafel-aantal-stoelen-7-8-personen-overzicht (1) liv - eikenhouten eettafel - groot2 Eettafels-header beton groot2 tips-breed- rechthoekige tafels groot2 Tuintafels - breed Groot Deens ovaal - Blog - big2 kussens-groot- Suar-binnen Scandinavische-bank-maze banken Utrecht-living (4) Xanto-u Nesu-ovale-eetkamerbank-1 Main-tv-meubel-grasse Ronde-eettafel-aantal-stoelen-5-6-personen-overzicht (1) Zaza-hoekbank-lsc-1381-crumbled-beige-grey-1 Jacky-bank-hoekbank-pastille-pouf-1 Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop Kleurstalen-main-stofstalen Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox woonstijl - scandinavisch - 5 Ovaal4 Ovaal6 Ovaal8 Dovaal4-1 Dovaal6-1 Dovaal8-1
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom