Meer

Sluiten

Kies voor milieuvriendelijke stoffen van Table du Sud

Ontdek alles over Mango & Berry

Duurzaamheid, een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk en lokale productie. We vinden het allemaal steeds belangrijker en steeds vaker zoeken we naar mogelijkheden om de druk op ons milieu te verminderen.

Bij Table du Sud zijn we constant op zoek naar manieren om nog duurzamer te produceren. In deze blog leggen we de focus op de stoffen Mango & Berry. Dit zijn twee stoffen met een wel héél bijzonder verhaal.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Geüpcyclede vezels

Jaaa… ja. Dat klinkt allemaal prachtig natuurlijk, maar wat betekent dat nu eigenlijk? Upcyclen is het proces waarbij een afgedankt object een tweede leven en dus nieuwe functie krijgt. In het geval van Mango & Berry houdt dat in dat o.a. petflessen worden gebruikt bij het maken van deze twee stoffen.

Dit werkt overigens ook twee kanten op. De stoffen worden namelijk gemaakt van petflessen, maar dat betekent niet dat dit het eindstation is. Mango & Berry zijn namelijk 100% recyclebaar!


Geen water, wél een keurmerk

Bij het maken van stoffen komt natuurlijk meer kijken dan het verzamelen van oude petflessen. De processen die in gang worden gezet om de stoffen te maken kosten ook energie. Maar ook hier springen Mango & Berry echt in het oog. Om vezels te laten groeien is doorgaans veel water nodig en dat geldt ook voor het proces waarmee de stoffen worden geverfd. Het is echter gelukt om beide processen af te ronden zonder het gebruik van water! Dit heeft het Oekotex-label opgeleverd.

Vlekken verwijderen

Wellicht denk je na het lezen van bovenstaande informatie dat je met Mango & Berry met kwetsbare stoffen te maken hebt, maar niets is minder waar. Een vlek is nu eenmaal snel gemaakt, maar die heb je er ook net zo snel weer uit. Je kunt rekening houden met een aantal factoren om je bank en/of eetkamerstoel in perfecte conditie te houden.

Het is vooral zaak om snel aan de slag te gaan als er een vlek is ontstaan. Verwijder overtollig vuil eerst met wat keukenpapier. Gebruik het minst agressieve schoonmaakmiddel dat je hebt en pak pas een ander als de vlek écht niet verdwijnt. Houd een stuk van je doek droog zodat je na het vegen meteen overtollig vloeistof weg kunt nemen. 


Stel je eigen duurzame meubels samen

Bij Table du Sud is alles maatwerk en dat betekent dat je Mango of Berry terug kunt laten komen op veel meubels. Denk bijvoorbeeld aan de bekleding van je hoekbank of eetkamerstoelen, maar ook aan die robuuste relaxfauteuil of die handige 2-zits bank

In onze showrooms staan onze medewerkers voor je klaar om je te helpen bij het maken van je keuze. Denk aan het kiezen van het juiste meubel in combinatie met de kleur van een stof die goed aansluit. Zo weet je zeker dat je een echt droommeubel in huis haalt. Kom gezellig langs in Heeze, Utrecht, Rotterdam en Deventer. Voor een bezoek hoef je geen afspraak te maken.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Wil je meer weten over duurzaamheid?

Zó denken wij aan het milieu

tuintafel-keramiek _DSF0130-W _DSF6208-W levering-montage-eikenhouten-eettafel-carree cabo - conair - betonnen - eettafel - groot2 Eikenhout Keramiek2 Fenix blog 5 keramiek Op deze afbeelding is een kar met Table du Sud Choice stoffen te zien bij een bank in de showroom. header-borstelen-groot restaurant-tds-breed Randafwerking - Breed -2 Duurzame beslissing - groot2 fenix x3 header werkplaats-groot- cover-werkplaats-blog blog-vochtigheid-6
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom