Sluiten

Maudi

Sales & Interior stylist

Hoe kan ik mijn rechthoekige woning het beste indelen

Be inspired!

Heb je een rechthoekige woning en vind je het lastig hoe je dit het beste kunt indelen? Bij een lange woonkamer is het van belang dat je ervoor zorgt dat het doorbroken wordt. Als je alle meubels langs de muur zou zetten, maakt het dat de ruimte nog langer oogt. 

In deze blog lees je daarom een aantal praktische tips, waardoor je ervoor kunt zorgen dat jouw rechthoekige woning het beste tot zijn recht komt.

Bekijk producten

Scrollen

Tip #1: Zorg voor variatie in vormen

Als we kijken naar de vormen in een huis, zul je zien dat veel meubels een rechte vorm hebben. Althans, men kiest hier sneller voor, omdat het vertrouwd aanvoelt bijvoorbeeld. Toch is het slimmer om af te wisselen met vormen. Hierdoor zorg je voor meer variatie en een speelser geheel. Dus denk aan een ronde eettafel of salontafel in plaats van een rechthoekige, ronde kussens in afwisseling met vierkante kussens, een ronde poef… etc. Tip: kijk goed naar de lichtinval en maak hier gebruik van. Zet dus niet een hoge kast waar juist het licht zo mooi naar binnenkomt, want daardoor kan een ruimte veel kleiner ogen.

Tip #2: Hou het rustig met kleuren en prints

Als we kijken naar de kleuren, is het verstandig om dit zo rustig mogelijk te houden. Wil je een muur behangen? Beperk dit dan door een klein stuk. Wat een ruimte ook groter doet lijken, is door een lambrisering te verven. Ook hiermee onderbreek je het geheel. Wat betreft raamdecoratie is het raadzaam om tevens te kiezen voor een lichte, natuurlijke tint. 

Tip #3: Zorg voor een eyecatcher

Om de aandacht van de smalle ruimte af te houden, is een slimme tip om te kiezen voor een eyecatcher in huis. Ga voor een mooie ronde tafel met een opvallend tafelblad. Wat dacht je van marmer of een visgraat patroon? De variatie in vormen (tip 1) neem je zo gelijk mee, maar je zorgt er tevens voor dat je jouw interieur rondom deze eyecatcher goed kunt stylen. Bovendien is de eethoek altijd een centrale plek, waar je samenkomt met je gezin of vrienden, dus het is ook zeker de moeite waard om hier omheen te kijken naar je verdere inrichting.

 

Tip #2: Hou het rustig met kleuren en prints

 Tip #4: Multifunctionele meubels

Om ruimte te besparen is het slim om te kiezen voor multifunctionele meubels. Kies voor eetkamerstoelen die je ook bij de zithoek kan betrekken en die goed aansluiten op jouw stijl. Mooie eetkamerstoelen met armleuningen bijvoorbeeld, waar je ook nog lekker op kunt zitten als er vrienden of familie op visite is. Wat je ook kan doen, is een aantal eetkamerstoelen combineren met mooie eetkamerbank. Dit zorgt voor een leuk contrast!

Tip #5: Meubels op poten

Ga je een nieuwe bank uitzoeken? Kies dan voor een bank met een hoger onderstel. Als je kiest voor een bank die doorloopt tot de vloer, zorg je ervoor dat het minder open is en daardoor kleiner lijkt. Ga voor een mooie driezitsbank of als het past een hoekbank.

Over Table du Sud

Ben je op zoek naar nieuwe meubels voor jouw woonkamer? Of dit nou een langwerpige woning of juist een grote woning is met een brede woonkamer: je kunt altijd bij ons terecht. Bovendien maken wij vele meubels op maat. Het is dus precies zo afgestemd als jij dat wil! Dit is ideaal, want op deze manier vind je altijd dé oplossing voor jouw interieur. Zo worden alle tafels gemaakt in onze werkplaats, door echte mensen met een grote passie voor het vak. Prachtig om te zien én voordelig voor jou, want hierdoor weet je zeker dat je lang plezier hebt van jouw tafel, maar ook natuurlijk van de andere meubels! Heb je nog vragen over bepaalde producten of iets anders? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Bekijk producten

Scrollen

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

Waarom een ovale tafel Voordelen van een keramisch blad Hoeveel stoelen aan tafel Industriele kasten Welk onderstel past bij mij Kersttafel decoratie volume 1 kersttafel decoratie volume 2 De leukste instagram accounts voor het weekend De leukste paastafels Thuiswerkplek Bureauhoogte Waarom is een boomstamtafel zo speciaal Welke stijl past het best bij jou: industrieel Wij houden van de kleur zwart