Meer

Sluiten

Aantal stoelen aan een rechthoekige tafel

De afmetingen van je nieuwe rechthoekige tafel bepalen kan veel moeilijker zijn dan het lijkt. Vooral als je naar een nieuwe ruimte verhuist, kan het slim zijn om wat tijd te investeren in het bepalen van de juiste afmetingen.

Om de juiste keuze te maken, hebben we in deze blog een aantal tips voor je verzameld. Zo koop je met een gerust hart de juiste tafel!

Aantal stoelen aan rechthoekige eettafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan rechthoekige eettafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan rechthoekige eettafel | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Rechthoekige tafel voor 6 personen

Als voorbeeld nemen we even een rechthoekige tafel voor 6 personen. Dit is één van de populairste maten en aan de hand van wat voorbeelden zul je zien dat er niet één waarheid is op het gebied van de maat. Zo adviseren we om voor 1 zitplaats minimaal 60 cm te reserveren. De tussenruimte tussen de stoelen ligt doorgaans rond de 10-15 cm. Voor een rechthoekige tafel voor 6 personen kom je dan uit op een tafelbladlengte van 220-240 cm. De hierboven genoemde maten kun je als basis gebruiken voor je zoektocht. Tip: heb je eetkamerstoelen met of zonder armleuningen? In het eerste geval is het slim om de plek per zitplaats iets groter te maken.

Vergeet het onderstel niet!

Het onderstel speelt wel degelijk een rol bij het bepalen van de juiste maat. Kies je bijvoorbeeld voor 4 klassieke poten onder de hoeken van de tafel? Dan staan de eetkamerstoelen al iets meer naar binnen. Bij een centrale poot kan het zijn dat er op bepaalde plekken een ‘gevaar’ is dat je met je benen in aanraking komt met het frame. Probeer dit zo goed mogelijk in kaart te brengen als tijdens de oriëntatie naar een nieuw meubel.

Eetkamerstoelen aan de kopse kant

Uiteraard is dit een mogelijkheid. Bij het samenstellen van je rechthoekige eettafel is het dan wel aan te raden om extra ruimte te reserveren. Wil je de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld bij een borrel extra stoelen aan de kopse kanten te plaatsen? Of ben je van plan om de stoelen altijd te laten staan? In het laatste geval is het dan slim om voor een langere tafel te gaan met een flinke breedte. Zo kom je niet zo snel met de benen tegen elkaar. 

Passend advies en knopen doorhakken

We kunnen het ons goed voorstellen dat je blijft twijfelen over de juiste maat. Uiteraard is het mogelijk om met een van onze experts naar de perfecte maat op zoek te gaan. In onze woonwinkels in Utrecht, RotterdamHeeze en Deventer staan we voor je klaar. Voor een showroombezoek hoef je geen afspraak te maken. Tip: neem de maten van de eetkamer of keuken mee. Daarnaast is het ook slim om foto’s van je smaak en je huidige interieur mee te nemen. Zo kunnen we je nog beter advies geven!

Aantal stoelen aan rechthoekige eettafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan rechthoekige eettafel | Table du Sud
Aantal stoelen aan rechthoekige eettafel | Table du Sud

Bekijk producten

Scrollen

Vierkante eettafels op maat

Ideaal voor de wat kleineren, compacte ruimtes.

Halve cirkel tabel blog 2 kiezel - Table du Sud japandi woonkamer groot Groot-kleineruimte- landelijke woonkamer blog groot Hotel chique-groot-2 Woonstijl-scandinavisch-desktop Kiezelvormige-salontafels-gabri-moderne-hoekbank-fox Kiezelvormige-eettafel-liv Zwarte-ovale-tafel-groene-mood-eetkamerstoelen Deens-ovale-pomm-jesperhome-misaki-2 Boomstamtafel - felix - le mans -1 plank-nieuw-eiken-uml Deens-ovale-zwarte-tafel-eminent-desktop arizonabeige-fenix-taupe-mood Herfst-winter 21 header Kerst-styling-modern-1 Ovale tafel trenkleuren-2021-herfst-blog-eetkamerstoel-mood-houten-eettafel-kiezelvorm Header-blog-ovaal blog-header-keramiek Blog-header-indus Header-blog-hoeveelstoelen Blog-header-onderstel Blog-header-kerst1 Blog-header-kerst2 Hoeveel-stoelen-aan-een-ronde-tafel-header Ovale eettafel ludovic - main Blog-header-instagram Blog-header-pasen Blog-header-thuiswerken Blog-header-bureauhoogte Blog-header-boomstam Blog-header-rechthoek Blog-header-stijlindustrieel Blog-header-zwart Showroom-deventer
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom