Meer

Sluiten

Ontvang gratis interieuradvies

Het kiezen van de juiste meubels kán lastig zijn. Onze experts met jarenlange ervaring helpen je graag met het inrichten van je woon- of eetkamer. Plan 2D interieuradviesgesprekken in en realiseer je droom in een mum van tijd.

message icon

Table du Sud x Studio Verbaan

Een uniek design door een Rotterdams design duo.

Table du Sud werkt graag met creatieve vernieuwers. Dat is dit keer niet anders! Meet: Studio Verbaan.

Studio Verbaan is in 2019 opgericht in Rotterdam door Solange Frankort en Jordi Verbaan. De producten van Studio Verbaan vallen niet binnen één categorie. Het is geen meubel of kunst, jij bepaalt zelf wat de functie/plek van het item is.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Studio Verbaan

Na een tijdje individueel gewerkt te hebben, besloten Jordi en Solange om de handen ineen te slaan om te bekijken wat ze samen kunnen bereiken. Jordi’s kracht als ambachtelijk houtbewerker matcht goed met Solange, die we het best kunnen omschrijven als conceptueel kunstenaar. Studio Verbaan is born! 

De producten hebben vaak een minimalistische uitstraling hebben en er wordt altijd met hoogwaardige materialen gewerkt. Dit komt bijvoorbeeld goed tot uiting in de "Minimal Marquetry Collection" van het duo. 

Studio Verbaan werkt daarnaast, net als Table du Sud, op bestelling. Dit betekent dat er geen grote voorraad wordt aangehouden of dat er overproductie is, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het concept.  

De samenwerking

De stijl van Studio Verbaan zich typeert door eenvoud en een herkenbaar lijnenspel en laat dat nou precies zijn wat de basis vormt voor de tafels die in samenwerking zijn gemaakt.  

“Tijdens onze eerste bespreking vielen we eigenlijk meteen voor bepaalde objecten van Studio Verbaan, welke uiteindelijk ook ten grondslag hebben gelegen voor het design van de tafels.” 

De collectie bestaat uit twee eettafels; een semi-ovale en een semi-ronde, ook wel druppelvormige. De sierlijkheid van de vorm van het blad wordt gecombineerd met een qonisch en tot open centraal onderstel, wat zorgt voor een chique en moderne uitstraling van de collectie.  

Maak kennis met de tafels

De collectie bestaat uit twee eettafels met ieder een eigen, karakteristieke vorm, welke is gebaseerd op het lijnenspel van de kunst van Studio Verbaan. De tafels zijn gemaakt van Frans eikenhout, verkrijgbaar met verschillende opties, kleuren en afmetingen zodat de tafels precies aan persoonlijke wensen kunnen worden afgestemd.

 

Table du Sud x Studio Verbaan eettafel I

Afmetingen: 200 x 90 cm t/m 300 x 100 cm (verschillende maten mogelijk)

Dikte: standaard 4 cm

Prijs: vanaf €2125,-

 

Table du Sud x Studio Verbaan dining table II

Afmetingen: 120 x 120, 130 x 130 of 140 x 140 cm

Prijs: vanaf €2045,-

Van ontwerp tot eindresultaat

This is how we do it.

class="main"

We're live

De collectie is vanaf nu online en in onze showrooms te bestellen! We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over de collectie als wij. #proud

7
class="main"

Schetsen

Na een eerste kennismaking zet Studio Verbaan hun creatieve brein aan en gaan aan de slag met de eerste schetsen van de tafels voor de collectie.

1
class="main"

Miniatuur

Is the world big or are we small?! Na een eerste selectie worden de miniaturen van de tafels gepresenteerd. Nice mooi ook erg cute!

2
class="main"

Digitaal 3D

Vervolgens zet de 3D artist van Table du Sud de uitgewerkte ontwerpen om een 3D design. Starting to get real now!

3
class="main"

Producttekeningen

Almost there! Om ervoor te zorgen dat de vormen van de tafel op een juiste manier worden gefreesd worden computertekeningen gemaakt voor de CNC machine.

4
class="main"

Prototype

Een eerste échte blik op het ontwerp. Is hij zoals we verwachtten? Is de constructie sterk genoeg?

5
class="main"

Fotoshoot

Where would we be zonder deze sterke mannen? Op locatie wordt de collectie op de gevoelige plaats vastgelegd.

6
blog description image 1
blog description image 1
blog description image 3

Meer designers

Benieuwd naar onze andere collaborations?

air press hub category anne claus Clairzxtabledusud
td-loading

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom