Meer

Sluiten

Retro chique

Flirt met de seventies in je eigen huis met deze opvallende woonstijl!

Ben jij een tikkeltje ouderwets? Heb je een voorliefde voor retro en vintage? Mix & match je graag met oude en nieuwe elementen binnen je interieur? Én kun je een vleugje luxe wel waarderen?

Dan is retro chique als een warm bad voor je! Op deze pagina laten we je kennismaken met deze woonstijl. Ontdek alle tips & tricks en laat je inspireren. Wij zijn fan! Jij ook?

blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Jouw huis in retro chique stijl

Zoals bij iedere woonstijl heb je zelf natuurlijk veel vrijheid bij het inrichten van je woonkamer en/of eetkamer. De retro chique stijl is eigenlijk een mix van retro/vintage met een vleugje moderne luxe. En jij als architect van je eigen benedenverdieping bepaalt tot in detail hoe die mix eruit komt te zien. 

Maar welke elementen zien we dan vaak terugkomen in de retro chique woonstijl? Wat opvalt is dat de meubels vaak ronde vormen hebben. Dit hoeft niet per se een ronde eettafel te zijn, maar dit kan ‘m ook zitten in de afwerking van een tafelblad. Zo zijn er veel meer plekken waar je de afgeronde vormen terug kunt laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een leuk setje salontafels of een bank of relaxfauteuil zonder echte hoeken. 


De visgraatvloer is daarnaast typisch zo’n element dat perfect past binnen een retro chique interieur. Maar wist je dat je het ook om kunt draaien? Combineer een iets strakkere vloer qua patroon bijvoorbeeld met een visgraat eettafel!

Retro chique kleuren

De vormen zijn belangrijk, maar de kleuren zijn dat ook! Binnen retro chique kun je naar hartenlust combineren. Kleuren die we veel terug zien komen zijn donkerblauw, varianten van groen en cognac. Daarnaast zien we de kleuren die het traditioneel goed doen in huizen met een retro stijl zoals geel, oranje en bruin.


Tot slot hebben we nog advies en een tip voor je. Denk niet in hokjes, maar denk in mogelijkheden. Bij Table du Sud leveren we maatwerk en dat betekent dat er altijd wel een combinatie van materiaal en kleur beschikbaar is die perfect past binnen jouw stijl. Zeker op het gebied van eetkamerstoelen en banken hebben we ongelooflijk veel smaken voor je. Tip: wat dacht je bijvoorbeeld van een velvet bank? Dit is bij uitstek een echte eyecatcher in een retro chique decor!

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3
blog description image 4

Bekijk producten

Scrollen

Alle woonstijlen op een rijtje

Van Japandi tot industrieel.

japandi header Scandinavisch-interieur-woonkamer-main Hotel-chique-interieur-woonkamer-u-bank Industrieel header modern-fenix landelijk - header woonstijl-urban-horizontaal woonstijl-quiet-luxury-groot
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom