Meer

Sluiten

Woontrends 2022: vers van de pers!

Deze nieuwe ontwikkelingen zijn het delen waard.

De interieurwereld draait in volle vaart door! Ieder jaar is het weer leuk om de aankomende trends onder de loep te nemen. Welke kleuren zijn helemaal ‘in’, welke materialen gaan we veelvuldig terugzien in de verschillende interieurs en welke woonstijlen zijn bezig met een opmars?

Kortom: er is veel te bespreken! In deze blog focussen we ons op een paar trends waarvan wij zeggen: ja, die zijn het delen waard. Laat je inspireren en wie weet doe je leuke ideeën op voor je interieur.

blog image 1
blog image 2
blog image 3

Bekijk producten

Scrollen

Trend 1: organische vormen

Een organische vorm wordt ook wel een natuurlijke vorm genoemd. We hebben het hier dus niet over een strakke rechthoekige eettafel of een salontafel in de vorm van een perfecte cirkel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan waterdruppels, kiezels en andere vaak asymmetrische vormen. De organische vormen zijn in opkomst en dat vinden we leuk, mede omdat ze de harde en strakke lijnen doorbreken. Deze vormen creëren we graag voor je in onze eigen werkplaats. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kiezelvormige eettafel Ozu? Met deze meubels steel je de show!


Trend 2: Japandi wordt een blijvertje

Als je een scherp oog hebt voor woonstijlen, is de kans groot dat je de term ‘Japandi’ al eens voorbij hebt zien komen. Maarrrr er is natuurlijk ook een mogelijkheid dat je denkt: Japandi? nooit van gehoord! Een korte uitleg: Japandi is een combinatie van de Scandinavische en de Japanse woonstijl. Dit klinkt een beetje vreemd, maar het zorgt voor prachtige interieurs. Wil je meer weten over deze woonstijl en de kunst van het weglaten? Lees dan meer over Japandi én Wabi-Sabi, de filosofie waaruit Japandi deels is ontstaan. 


Trend 3: mooi bruin is niet lelijk

Nadat je je droomtafel hebt samengesteld, besef je je ineens: ik heb de keuze uit veel verschillende kleuren… Bij Table du Sud bieden we je op dit gebied veel vrijheid. Het doorhakken van die knoop kan best lastig zijn en een trend kan daarbij helpen. In 2022 timmert bruin flink aan de weg. De verschillende bruintinten weten hun weg naar onze interieurs weer te vinden en bruin wordt zelfs al ‘het nieuwe zwart’ genoemd. Wat dat betreft zit je bij ons goed. De houtlook is van nature bruin en als je je meubel samenstelt, kom je er al snel achter dat er veel verschillende varianten van bruin zijn die je kunt kiezen voor jouw nieuwe tafel.

Trend 4: natuurlijke materialen

Zoals je weet, werken we bij Table du Sud met natuurlijke materialen voor onze tafelbladen. Maar wist je dat je veel invloed hebt op de natuurlijke look? Zo heb je bij een eikenhouten blad de keuze uit drie opties: geleefd eiken, nieuw eiken en verfijnd eiken. Bij geleefd eiken laten we de noesten en scheuren lekker zitten, terwijl verfijnd eiken vrijwel geen noesten of scheuren bevat. De gulden middenweg is nieuw eiken. Deze tafelbladen hebben wel noesten en scheuren, maar die vullen we voor je op. Wil je hier graag meer over weten? Ontdek dan alle ins & outs over ons eikenhout. Extra tip: wil je écht de natuur in huis halen? Kies dan voor een Suar boomstamtafel. De tafelbladen van deze tropische houtsoort uit Indonesië worden gemaakt uit één stuk waardoor je voor een uniek meubel mét een natuurlijke look kiest.


Blijf die inspiratie zoeken

Door het lezen van inspirerende artikelen en het bekijken van prachtige foto’s weet je steeds beter wat je wel en niet mooi vindt. Als het moment van een verhuizing of restyling daar is, weet je precies welke kant je op wil met je interieur. Blijf je dus ook in 2022 oriënteren. Mocht je op zoek zijn naar een basis voor je inspiratie, dan zijn de verschillende woonstijlen een goede start.

blog description image 1
blog description image 2
blog description image 3

Bekijk producten

Scrollen

Opzoek naar jouw droomtafel

Bekijk onze bestsellers.

bartafel_anneclaus1 Clutter1-W TableduSud-organischetafel-10-W Woontrends 2024 notenhouten eettafel | Table du Sud Iroko tuinset - Table du Sud vormen en kleur 2023 groot ronde vormen groot Woontrends - Breed - Betonnen Cabo Traditional sentiment - blog - groot big-2 Art-in-return-stukken cover moderne bank donna Kiezelvormige_eiken_header Neva stoel Deens-ovale-header Herfst-winter 21 header Blog-header-monochrome Blog-header-interieurtrends Blog-header-tuintafel Blog-header-groenwonen montpellier-bonqui-deep-black-mood95 Elegant chic - 4
spinner

Klik/tap voor 360view

Controls
Roteren
Zoom