Tel:040 304 6229 E-mail:[email protected]

Wij zijn bereikbaar op ma - vr van 9:00u
tot 17:00u & za van 11:00 tot 17:00u

Bekend van RTL 4 Woontips RTL 4 logo

 

De fabriek 

Onze trots. Hier gaat het hart van een echte timmerman sneller kloppen. De plek waar alle wensen van de klanten worden omgezet in realisaties. Al onze meubels worden eigenhandig door ons vast team in onze moderne werkplaats gemaakt.

Onze vierzijdige schaafmachine van 130PK (!) staat aan het begin van de productiecyclus. Na het schaven zijn de massieve balken tot op een honderdste van een millimeter exact rechthoekig. Daarna volgt het verlijmen van de balken. Met een speciale hydraulische bladen-pers worden de balken onder extreme druk verlijmd. De bladen zijn na 45 minuten droog genoeg om uit de pers te halen.
Vervolgens worden de bladen op maat gezaagd en klaargelegd om afgewerkt te worden. Voor ovale en ronde tafels gebruiken we onze 5-assige computer gestuurde freesmachine. Op deze machine kunnen we ovale tafels frezen met een maximale maat van 430 cm bij 160 cm breed. Door de 5-assige module zijn we ook in staat de facetrand en speciale bewerkingen te programmeren.

Voor de afwerking van de bladen is de werkplaats voorzien van speciale verlichting zodat alle oneffenheden voortijdig uit het blad gehaald kunnen worden.

Gedurende het hele productieproces zijn de bladen voorzien van labels zodat iedereen in de werkplaats op de hoogte is van de gewenste afwerking. Nadat alle bladen door de eerste kwaliteitscontrole zijn gekomen worden alle bladen gelakt of geolied. Als de lak of olie droog is volgt nog een laatste kwaliteitscontrole.

Terwijl 1 team werkt aan de bladen zijn we tegelijkertijd bezig met de metalen onderstellen. Deze worden precies op de juiste hoogte geproduceerd. Ook het ontvetten en behandelen van het blanke metaal gebeurd in eigen huis.

Zoals u kunt zien in de 360-view hierboven is onze fabriek aangrenzend aan de showroom. Klanten worden vaak door verkopers mee de fabriek ingenomen om de laatste creaties te laten zien.

Per week werken we aan meer dan 50 tafels dus er is een grote kans dat uw maat of afwerking in de fabriek ligt.

Na de laatste check worden de bladen en poten gelabeld en verpakt voor transport. Onze eigen transportservice zorgt ervoor dat de tafel netjes thuis bij u wordt gemonteerd.

Hydraulische lijmpers 

In deze machine  (eigen ontwerp en ontwikkeling) worden de balken onder hoge druk verlijmd tot een tafelblad. We hebben er inmiddels 4 staan. 

Computergestuurde 5-assige freesmachine 

Voor de ovale en ronde tafels en alle overige speciale bewerkingen. 

Vakmanschap

Onze vakmannen aan het werk