Onderhoud

Het is niet enkel belangrijk dat een tafel er leuk uitziet, minstens net zo belangrijk is het gebruiksgemak. Bij Table du Sud zorgen wij ervoor dat uw tafel zeer goed beschermd is tegen kringen en vlekken. Pas wel op met rode wijn en warm vet. U kunt kiezen voor ultra matte lak of voor één van de 4 verschillende kleuren olie.

Ultra matte lak (Skylt).
Skylt is een natuurlijke keiharde 2 componenten lak. Deze ultra matte lak bewaart de natuurlijk uitstraling van het hout. Het eiken lijkt onbehandeld maar toch is deze lak uiterst slijtvast en duurzaam. Wij zorgen ervoor dat uw tafel 3 keer in de lak wordt gezet zodat u vocht en vuiligheden makkelijk met een vochtige doek kunt wegnemen.

Pas na 2 à 3 jaar is het verstandig om uw tafel nog een keertje in de lak te zetten. U kunt dit product online bestellen in verschillende webshops in 1 liter verpakkingen. Klik hier voor de link naar een van de aanbieders. 

Olie

Olie in verschillende kleuren.
Olie beschermt niet alleen uw tafel, het kan de tafel ook net het gezellige warme kleurtje geven. Klik hier voor een afbeelding van de verschillende kleuren en de ultra matte lak.

Onze olie wordt 2-laags aangebracht. Na een half jaar is het verstandig de tafel te voorzien van een nieuwe laag olie, hiervoor hoeft u de tafel niet te schuren. U kunt de onderhoudsolie bij ons in de webshop bestellen. Het is tevens mogelijk een compleet onderhoudspakket te kopen zodat u uw tafel alvorens het oliën grondig kunt schoonmaken.

Klik hier voor onze onderhoudsmiddelen.

Het schoonmaken van de tafel en het opnieuw aanbrengen van de olie vergt 10 minuutjes van uw tijd. 

Let op; Bij aflevering van een geoliede tafel heeft de olie heeft bij u thuis nog 2 weken nodig om volledig uit te harden. Tot die tijd moet u uitkijken met vocht en vuiligheid. (tafel voelt gewoon droog aan).

 

bekijk de olie opties