Onderhoud

Het is niet enkel belangrijk dat een tafel er leuk uitziet, minstens net zo belangrijk is het gebruiksgemak. Bij Table du Sud zorgen wij ervoor dat uw tafel zeer goed beschermd is tegen kringen en vlekken. Pas wel op met rode wijn en warm vet. U kunt kiezen voor ultra matte lak of voor één van de 4 verschillende kleuren olie.

Ultra matte lak (Skylt) en voor de kleuren 9005 beits en 9010 beits
Skylt is een natuurlijke keiharde 2 componenten lak. Deze ultra matte lak bewaart de natuurlijk uitstraling van het hout. Het eiken lijkt onbehandeld maar toch is deze lak uiterst slijtvast en duurzaam. Wij zorgen ervoor dat uw tafel 3 keer in de lak wordt gezet zodat u vocht en vuiligheden makkelijk met een vochtige doek kunt wegnemen.

Pas na 2 à 3 jaar is het verstandig om uw tafel nog een keertje in de lak te zetten. U kunt dit product online bestellen in onze webshop. Klik hier voor de link naar een van de aanbieders. 

Olie

Olie in verschillende kleuren.
Olie beschermt niet alleen uw tafel, het kan de tafel ook net het gezellige warme kleurtje geven. Klik hier voor een afbeelding van de verschillende kleuren en de ultra matte lak.

We behandelen onze producten met olie van 2 verschillende leverancier. Daardoor zijn er twee verschillende onderhoudsmethodes. 


Kleuren: Brown – transparant wit – teak – greywash - super white– chocolate – gerookt 

Bovenstaande behandelingen zijn op basis van Monocoat. Wij adviseren een onderhoudsbeurt met RMC Refresh Eco Spray (kleurloos, kan gebruikt worden bij elke kleur; geeft de juiste bescherming maar brengt geen kleur aan)
Deze behandeling wordt toegepast wanneer het uiterlijk en bescherming van het meubel opgefrist dient te worden. Schuren is niet nodig.
RMC Eco Fresh Spray is verkrijgbaar in onze webshop.

Let op: onderstaande is alleen voor de kleur TEAK.

Als u tafel een van bovenstaande kleuren heeft is het verstandig de tafel 1 keer per 6-8 maanden in te boenen met onderhoudsolie. Voor deze behandeling is het niet nodig de tafel te schuren. Zorg ervoor dat de tafel vetvrij is voordat u met de behandeling begin. Olie brengt u aan met een pluisvrije doek of roller. Droogtijd <3 uur
Onderhoudsolie verkrijgbaar in onze webshop.

Het schoonmaken van de tafel en het opnieuw aanbrengen van de olie vergt 10 minuutjes van uw tijd. 

Let op; Bij aflevering van een geoliede tafel heeft de olie heeft bij u thuis nog 2 weken nodig om volledig uit te harden. Tot die tijd moet u uitkijken met vocht en vuiligheid. (tafel voelt gewoon droog aan).

 

close

Registreer of login

Welkom! Registreer of login met een van de onderstaande opties, of ga verder als gast.


Bij account registratie, ga je automatisch akkoord met onze Algemene Voorwaarden