Fenix tafels

Strak design gecombineerd een zachte touch

Innovatie zien we overal, ook in tafelbladen. In 2013 werd een nieuw type materiaal ontwikkeld genaamd 'Fenix' met als doel het beantwoorden aan behoeften van twee trends in interieurontwerp: smart materials en matte oppervlakken. Het resultaat is een oppervlak dat extreem mat is en niet reflecteert. Hierdoor wordt de kleur van het blad behouden en zijn vingerafdrukken niet zichtbaar. Oppervlakkige krasjes kunnen zelfs thermisch worden hersteld. Genoeg redenen voor Table du Sud om dit materiaal in het assortiment op te nemen. Ben je nieuw met Fenix of ben je simpelweg opzoek naar meer informatie over dit fantastische materiaal om jouw keuze te maken? Lees hier meer over de voordelen van Fenix en de mogelijkheden bij Table du Sud.

 
 

Nano-watte?

Zoek je een zacht, maar sterk tafelblad dat goed schoon te houden is? Check! Wij presenteren: fenix tafels! Fenix is een dun plaatmateriaal voorzien van een nano-techcoating. Dit plaatmateriaal is gemaakt van papier (meer dan 60%) en thermohardende hars. Het buitenvlak is behandeld met een nieuwe generatie acrylhars, wat wordt gehard en bevestigd via een proces van uitharding met elektronenstalen. Vrij technische praat, maar het resultaat is een oppervlak met een uitzonderlijk matte en zachte structuur.

Dankzij het proces van uitharding met elektronenstralen heeft het oppervlak een soort eigen geheugen gekregen. Dit geheugen kan door gebruik van hitte worden geactiveerd om kleine krasjes te herstellen. Handig? Nou en of!

 
 

Fenix samenstelling

Table du Sud biedt verschillende opties qua vorm en kleur voor jouw fenix tafelblad. Wij hebben rechthoekige, ovale en ronde bladen in ons assortiment welke wij kunnen maken naar jouw gekozen afmetingen. Allemaal gemaakt van een massieve plaat van 12mm volkern.

 Nog een voordeel van fenix is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Bij Table du Sud hebben we de kleuren Nero Ingo (zwart), Blanco Kos (wit), Verde Comodoro (olijf) en Blue Fes (marineblauw) standaard op voorraad. .

Tenslotte kun je de fenix bladen combineren met welbekende onderstellen die wij geheel passend maken voor het fenix tafelblad naar  keuze.fenix tafels!

FENIX in jouw interieur.

Het design van een fenix tafel is dankzij het egale materiaal  over het algemeen vrij strak en modern.  Bovendien is het tafelblad ultradun. Om de gehele eetset mooi in balans te houden is een subtiele stoel hier vaak erg mooi bij. Ga voor een stoel met slanke poten en  een  niet te dikke zitting. Heb je gekozen voor een ovale eettafel? Dan is een stoel met organische, rondere lijnen erg mooi (zie foto hierboven).  Omdat het tafelblad enigszins koel oogt is het erg leuk om voor de andere meubels en accessoires juist voor warme materialen te kiezen. Denk hierbij aan een grof gebreide plaid of een stoel met meer structuur in de stof.    
 
 
 

De Fenix in de boen

Net als elk ander materiaal wat gebruikt wordt in een interieur moeten fenix-oppervlakten regelmatig worden gereinigd. Het heeft geen speciaal onderhoud nodig, alleen een vochtige doek met warm water of een mild reinigingsmiddel. Bijna alle normale huishoudelijke schoonmaakproducten of ontsmettingsmiddelen zijn geschikt. Voor de meest voorkomende vlekken is het voldoende om het oppervlak te reinigen met warm water en een niet-schurende doek.

Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met niet-schurende huishoudelijke schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen.

Als de restanten oud of aangekoekt zijn, gebruik je een melaminespons, de zogenaamde wonderspons of een zachte doek om deze te verwijderen. Na het gebruik van oplosmiddel is het goed om na te spoelen met warm water en een reinigingsmiddel. Spoel voor het verwijderen van het reinigingsmiddel altijd grondig met schoon water, bij voorkeur warm.

Het verwijderen van kleine krassen kan met behulp van een vochtige theedoek en een strijkijzer. Leg de doek op het blad en strijk er voorzichtig met een warm strijkijzer overheen. Het blad moet daarna weer helemaal mooi zijn.

 
 
close

Registreer of login

Welkom! Registreer of login met een van de onderstaande opties, of ga verder als gast.


Bij account registratie, ga je automatisch akkoord met onze Algemene Voorwaarden