Zijn jullie showrooms geopend?
Op zaterdagen is showroom Nieuwkoop uitsluitend geopend op afspraak
Showroom Deventer en Heeze zijn altijd vrij geopend. 
Kom langs of maak  hier  direct een afspraak. 

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

De gemiddelde levertijd van de tafels is 8-10 weken. Bij de stoelen en banken wijkt dit af per product. We trachten de bestelling samen te leveren, tenzij anders is aangegeven. Het is ook  mogelijk om een bestelling al te plaatsen, maar deze pas later te laten leveren. Geef dit bij je bestelling duidelijk aan, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Ruim een week voor de levering neemt onze planning contact op per mail om het precieze aflevermoment met je af te stemmen. 36 uur voor de levering ontvang je per mail een tijdsindicatie van de levering. Op de dag van levering nemen de koeriers 30 minuten voor aankomst per telefoon contact op zodat je een goed idee hebt van wanneer ze zullen arriveren.

Wanneer ontvang ik mijn orderbevestiging?

Wanneer je jouw bestelling hebt geplaatst ( in de showroom of online) ontvang je in de loop van de volgende week een orderbevestiging per mail. Hier staat jouw gehele bestelling nog eens overzichtelijk weergegeven.

 Moet ik een aanbetaling doen?

Wij houden vanwege het maatwerk een aanbetaling van ongeveer 10% aan. Kies je voor thuisbezorging dan wordt hierover ook 10% geteld voor de aanbetaling. Bij een bestelling in een van onze showrooms vragen we geen aanbetaling, de betaling dient dan een dag voor de levering per bank te worden voldaan.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Online kun je de aanbetaling bij Table du Sud voldoen met:

 • Ideal
 • Bancontact
 • Sofort
 • Overboeking alvorens levering
 • Belfius
 • Paypal

 Betaal ik verzendkosten?

Bij Table du Sud betaal je de volgende kosten:

 • Ophalen                                                                                                  gratis
 • Bezorging op de begane grond                                      gratis
 • Levering van banken/stoelen gratis
 • 1e/2e verdieping via trappenhuis                                €65

(alleen voor tafels <30 kg)

 • Levering op de 3e verdieping of hoger                   €85
  via trappenhuis (alleen bij tafels <30 kg)
 • Levering via lift in pand                                                            €65
  (indien lift groot genoeg is)
 • Verhuislift verzorgd door Table du Sud                €195
  max 7 verdiepingen *
 • Marmeren tafels via verhuislift   *                                  €245
 • Bezorging wandplanken                                                        €35
  (evt. per post)   
 • Bezorging + montage België                                             €95
  reistijd langer dan 1 uur
 • Bezorging + montage                                                              €135
 • op de Waddeneilanden    

Voor meer informatie over de levering van jouw bestelling kijk je op onze bezorging pagina. 

Waarom zijn de kosten van de verhuislift minimaal €195,- ?

De kosten van een verhuislift bestaan uit de basis kosten van de lift zelf, extra administratie kosten t.o.v. een reguliere levering en extra tijd om de bezorging in te plannen. Daarnaast duurt het ongeveer drie keer zo lang om een tafel te leveren doormiddel van een verhuislift. Tenslotte is de kans op beschadiging groter dan wanneer we het blad met onze eigen handen naar binnen kunnen tillen, waardoor wij ook rekening moeten houden met dit risico. Soms moeten tafels ook extra worden ingepakt om beschadigingen te voorkomen. 

Vind je deze kosten toch te hoog? Dan is het ook mogelijk om de verhuislift zelf te regelen. 
In dat geval wordt de tafel voorgeboord afgeleverd op de begane grond en wordt deze niet door Table du Sud gemonteerd. De levering is in dat geval gratis. 

Wat zijn de algemene voorwaarden van Table du Sud?

Zoals ieder bedrijf hebben ook wij algemene voorwaarden voor jouw bestelling. Je vindt zehier.

Zijn alle artikelen die in de winkels verkrijgbaar zijn, ook via internet te bestellen?

In principe zijn alle artikelen uit onze winkels online te bestellen, maatwerk uitgesloten. Het is echter niet zo dat álle meubels die op de website te zien zijn ook te bezichtigen zijn in onze showrooms. Wil je naar een specifiek meubel komen kijken? Neem dan per mail of telefoon contact op om er zeker van te zijn dat deze te bezichtigen in in de showroom.  

Moet ik zelf een verhuislift regelen?

Als het niet mogelijk is om de tafel via een trappenhuis of lift naar de betreffende verdieping te brengen, kan Table du Sud hier een verhuislift voor regelen. Geef wanneer dit nodig is dit duidelijk aan bij je bestelling. De kosten voor de verhuislift zijn voor de rekening van de koper tenzij anders is besproken.

Kan ik een bezorgdatum kiezen?

Je kunt geen exacte bezorgdatum van je bestelling kiezen. Onze planning stuurt ruim een  week voorafgaand aan de levering een voorstel voor de leverdag toe per mail. Mocht deze datum niet schikken, dan kijken we gewoon met je mee wanneer het wel past. Voorkeur voor levering in een bepaalde week? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld van je bestelling.

Hoe meld ik een klacht/gebrek?

Wij trachten klachten/gebreken zo goed en snel mogelijk op te lossen. Neem hiervoor contact op met klantenservice@tabledusud.nl of neem telefonisch contact op via tel: 040 304 6229.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Op onze producten is geen herroepingsrecht van kracht. Al onze producten worden namelijk speciaal voor jou op maat gemaakt.

Wat is mijn garantie?

De garantie van Table du Sud betreft 1 jaar,  meer informatie hierover vindt je in onze algemene voorwaarden.

Hoe onderhoud ik mijn tafel?

Onze tafels zijn onderhoudsvrij. Je kunt de tafel het beste schoonmaken met een lichtvochtige doek. Voor meer informatie over het onderhoud van de tafels, raadpleeg de pagina ‘Onderhoud tafels’.

Hoe onderhoud ik mijn stoel/bank?

Het onderhoud van stoelen en banken hangt af van het materiaal waar het meubel van gemaakt is. Raadpleeg hiervoor de pagina ‘Onderhoud stof en leer’.

Hebben jullie een showroom?

Een mooie tafel of ander meubel gespot op onze website, maar wil je deze toch even in het echt zien en misschien wel proefzitten? Geen probleem, kom langs bij een van onze showrooms! Raadpleeg voor meer (route) informatie en openingstijden onze showroom pagina.

Showroom Heeze, (Bij Eindhoven) Koolakkers 12, 5591RD

Showroom Nieuwkoop, (Randstad) Industrieweg 3D, 2421LK

Showroom Deventer (Overijssel) Houtmarkt 14, 5591RD

Maak hier een afspraak wanneer je gebruik wilt maken van gratis interieuradvies. 

Wat is de meest gebruikte tafelhoogte?

Omdat we elk onderstel per tafel op maat maken kun je deze helemaal zelf kiezen. Met hoogte bedoelen we hierbij de hoogte tot de bovenkant van het blad. Onze advieshoogte hierbij is 76 cm.

De aanschuifhoogte kun je eenvoudig zelf berekenen door de dikte van het blad van de totale hoogte af te halen. Bij een een standaard tafelhoogte van 76 cm en een bladdikte van 5 cm heb je 71 cm over om jouw stoelen onder de tafel te plaatsen. 99 procent van alle stoelen met een armleuning kan je met deze hoogte zonder problemen onder de tafel schuiven.

 Hoeveel stoelen passen er om mijn tafel?

Vraag je je af hoeveel stoelen er om jouw tafel passen? Of hoe groot jouw tafel moet zijn voor een bepaald aantal stoelen? Dat is ten eerste afhankelijk van de vorm van de tafel, maar ook van de breedte van jouw stoelen.

Raadpleeg voor meer informatie en tips hierover de pagina ‘Hoeveel stoelen aan tafel’.

Hoeveel ruimte is er tussen/om het onderstel van mijn tafel?

Dit is afhankelijk van het type onderstel en de grootte van jouw tafel. Hiervoor kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice op 040 304 6229.

Kan ik ook een los tafelblad of onderstel kopen?

Jazeker, op de pagina onderstellen vind je een overzicht van onze losse onderstellen. Naast losse onderstellen kun je ook losse tafelbladen kopen. Het best kun je hiervoor telefonisch of per e-mail contact een offerte aanvragen.

Is het mogelijk om een tafel met een afwijkende maat te bestellen?

Geen probleem! Alle tafels worden in onze eigen werkplaats gemaakt, dus ook afwijkende maten kunnen we produceren. Neem hiervoor telefonisch of per e-mail contact op.

Kan ik wandplanken op maat bestellen?

We kunnen wandplanken maken in diktes van 3,4 en 5 cm. De wandplanken zijn altijd gemaakt van massief eiken, waarbij er ook kan worden gekozen voor een blind ophangsysteem bij een dikte van 4 cm. Voor afwijkende maten kun je het beste per e-mail contact opnemen met ilse@tabledusud.nl.

Kan ik de kleur van mijn tafel zelf bepalen?

Jazeker! Je kunt bij het eikenhout kiezen uit 13 verschillende kleuren.  Ook de Fenix tafels zijn in verschillende kleuren leverbaar. Bij onze Suar boomstamtafels kun je kiezen tussen de ultra matte lak en een olie, die de kleur iets meer versterkt. 

Kan ik mijn tafel buiten staan?

Onze eiken eettafels zijn uitsluitend geschikt voor gebruik binnenshuis. Op zoek naar een mooie industriële tuintafel? Neem dan eens een kijkje bij onze tuintafels.

Worden de noesten van mijn tafel opgevuld?

Standaard worden de noesten bij ‘nieuw eiken’ opgevuld en bij ‘geleefd eiken” niet.  Raadpleeg voor meer informatie hierover de pagina ‘Hout variaties’. 

Kan het hout van mijn tafel nog gaan werken?

Zoals je weet is eikenhout een natuurproduct. Ons eikenhout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen 8% en 12%, waardoor het product geschikt is voor gebruik in een verwarmde ruimte. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. 

Hout zal nauwelijks werken wanneer de luchtvochtigheid in huis redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw tafel bestaat. Om de luchtvochtigheid te meten kun je het beste een hygrometer gebruiken. Deze plaats je op ooghoogte, niet op de tocht en niet in de zon.

Het is belangrijk om rekening te houden met de luchtvochtigheid in het stookseizoen, welke dan extreem laag kan worden met als gevolg dat er lichte scheurvorming plaatsvindt. In dat geval kan een pannetje water op de verwarming of kachel  een afdoende oplossing bieden. Heb je niet de beschikking over een radiator? Dan raden we aan om een luchtbevochtiger te kopen.

Een nagenoeg constante luchtvochtigheid tussen de 50% en 60%, met in de winter een daling van 10% en in de zomer een stijging van 10%, is voor zowel jouw massief eiken meubel(s) als voor jou zelf een gezond leefklimaat.

In onze garantievoorwaarden zijn alleen productiefouten opgenomen. Het werken van het hout valt niet onder onze garantievoorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant zelf om het werken van hout zoveel mogelijk tot een miniem te beperken.

Wat betekent “inzagen”?

‘Geleefd eiken’ tafelbladen worden standaard ingezaagd. Hierbij worden op de kopse kanten kleine inkepingen gemaakt om het blad een karakteristieke, geleefde look te geven.

Raadpleeg voor meer informatie hierover de pagina Hout variaties’.

Hoeveel weegt een tafel?

Bij een exemplaar van 220cm x 100 cm weegt een tafelblad 80 à 90 kilo. Gelukkig is de tafel demontabel waardoor we de tafel normaliter zonder problemen bij jou in huis kunnen plaatsen. Moet de tafel op een verdieping komen te staan? Geef dit dan duidelijk aan bij je bestelling.

Bestaan de banken uit verschillende modules?

De meeste van onze banken kun je helemaal zelf samenstellen qua stof, maat en ook modules. Raadpleeg voor de modules en bijbehorende afmetingen de afbeeldingen van de betreffende bank.

Nemen jullie mijn oude tafel of bank mee retour?

Wij nemen geen oud meubilair retour.

Ik ben interieurontwerper, gelden er voor mij speciale condities?

Voor interieurontwerpers hebben wij speciale afspraken. Neem contact op over de mogelijkheden.

Andere vragen? Neem dan contact met ons op

Wanneer u vragen heeft over uw bestelling kunt u contact opnemen met Table du Sud. Dit kan via mail (info@tabledusud.nl) of telefonisch op +31 40 304 6229

Daarbij verzoeken wij u uw bestelgegevens bij de hand te houden.

close

Registreer of login

Welkom! Registreer of login met een van de onderstaande opties, of ga verder als gast.


Bij account registratie, ga je automatisch akkoord met onze Algemene Voorwaarden