Geleefd eiken

Bij de eikenhouten tafels van Table du Sud kun je kiezen tussen 'nieuw' en 'geleefd' eiken. Deze tafelbladen worden beide gemaakt van dezelfde kwaliteit eikenhout, echter hebben ze een andere afwerking. Bij geleefd eiken wordt het oppervlak van het blad geborsteld waardoor de nerven benadrukt worden en het karakter van het hout extra naar voren komt. Noesten en scheuren worden standaard open gelaten en de randen ingezaagd. Het hout speelt bij deze tafels de hoofdrol. 

 

TYPERING GELEEFD EIKEN MIN:

  • Geen grote scheuren 
  •  Noesten blijven open
  •  Maximale grootte open noesten 4 cm 

TYPERING GELEEFD EIKEN:

• Kan grotere scheuren bevatten 
• Maximale grootte open noesten 6 cm 
• Dit blad is drukker dan geleefd eiken MIN
• Dit blad bevat meer noesten dan geleefd eiken MIN

Op de foto hiernaast zie je een geleefd eiken blad. Op de foto hieronder een geleefd eiken MIN.

Alle tafels worden samengesteld uit verschillende planken. Omdat elke plank een andere kleur heeft kunnen wij kleurverschillen tussen de planken niet voorkomen. Hout is een natuurproduct, daarom kunnen bladen niet exact worden gekopieerd en verschillen tafelbladen van elkaar. 

 

OPVULLEN

Je kunt ervoor kiezen de noesten te laten vullen of open te laten. Het blad wordt standaard opgevuld met een eikenkleurige pasta die meekleurt met de gekozen kleur van de tafel. Je hebt ook de mogelijkheid om dit in het zwart te laten opvullen. Zelfs in het geval van een “niet opgevuld” blad kunnen er door ons personeel in de werkplaats noesten omwille van de veiligheid van de gebruikers worden opgevuld, denk daarbij bijvoorbeeld aan scherpe noesten of noestjes die door- en- door zijn.

BORSTELEN

Borstelen zorgt voor een geleefd uiterlijk. Geleefd eiken bladen worden standaard geborsteld. Ook als je kiest voor een geleefd eiken opgevuld blad wordt deze standaard geborsteld. Omdat het blad wordt geborsteld met een zware machine kan het zijn dat deze machine er kleine stukjes opvulling “uitslaat”. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen. Als je dus graag een afgesloten tafel wilt kies je voor nieuw eiken. Elke plank heeft een andere hardheid. Daardoor kan de ene plank meer structuur vertonen dan de andere plank.

 
 

INZAGEN (STANDAARD)

Vierkante en rechthoekige bladen worden standaard ingezaagd. Dit is een bewerking met de hand en kan licht variëren afhankelijk van de hardheid van het hout en de natuurlijke scheuren in het hout. Op de rechter twee foto's zie je een goed voorbeeld van een ingezaagd tafelblad.

NIET INZAGEN (OPTIONEEL)

Vierkante en rechthoekige bladen worden standaard ingezaagd. Dit is een bewerking met de hand en kan licht variëren afhankelijk van de hardheid van het hout en de natuurlijke scheuren in het hout (hierboven getoond).
 
close

Registreer of login

Welkom! Registreer of login met een van de onderstaande opties, of ga verder als gast.


Bij account registratie, ga je automatisch akkoord met onze Algemene Voorwaarden