Kan ik ook wandplanken of losse planken bestellen?

Ja hoor, geen probleem. We kunnen wandplanken maken in diktes van 3,4 en 5cm. De wandplanken zijn altijd gemaakt van massief eiken. Wandplanken hebben een maximale diepte van 30 cm en een maximale lengtemaat van 300cm. Tegen meerprijs kunnen we ook een "blind ophangsysteem" leveren en de planken daarop aanpassen. Ook kunt u losse bladen bestellen op maat in verschillende diktes en afwerkingen. 


Is het mogelijk om de tafel op kleur te brengen met olie?

Dat is zeker mogelijk, er zijn 5 verschillende kleuren olie beschikbaar. In de showroom kunt u deze samples komen bekijken en vergelijken. De kleur "transparant" wit is op dit moment niet beschikbaar in de webshop maar kunt u wel bestellen als u in het opmerkingenvak aangeeft dat u kiest voor "transparant wit".

De olie biedt een uitstekende bescherming tegen kringen en vlekken.


Afstand tussen de poten;
Hiervoor kunt u het beste even contact opnemen met de klantenservice op +31 40 3046229. Zij kunnen u precies vertellen hoeveel ruimte u tussen de poten in heeft. 


Tafelhoogte
Omdat we elk onderstel op maat maken voor desbetreffende tafel is hoogte een vrije variabele. Met hoogte bedoelen we de bovenkant van het blad. 76 bovenkant blad is onze advieshoogte. Mocht u nu liever een andere hoogte willen is dat ook zeker mogelijk maar dan moet u na uw bestelling even een mailtje sturen. Dan zorgen wij ervoor dat we dat aanpassen in onze orderlijst. Dit kost geen geld.

De aanschuifhoogte kunt u eenvoudig zelf berekenen door de dikte van het blad van 76 cm af te halen, bijvoorbeeld bij een standaard tafelhoogte van 76 cm en een bladdikte van 5 cm heeft u 71 cm over om uw stoelen onder te kunnen plaatsen. 99 procent van alle stoelen met een armleuning kan dan onder de tafel geschoven worden.


Ik heb een vraag over mijn bestelling. Waar kan ik deze stellen?
Wanneer u vragen heeft over uw bestelling kunt u contact opnemen met Table du Sud. Dit kan via mail ([email protected]) of telefonisch op +31 40 304 6229

Daarbij verzoeken wij u uw bestelgegevens bij de hand te houden.


Wilt u de tafel komen bekijken alvorens te bestellen?

Natuurlijk gaat het hier niet over de aankoop van een iPhone-kabeltje of een leesboek op bol.com. U wilt er helemaal zeker van zijn dit de tafel is waar u jaren aan zult genieten. Om enige twijfel weg te nemen hebben we twee fysieke showrooms:

Showroom Heeze, (Bij Eindhoven) Koolakkers 12, Heeze

Naast onze showroom hebben we op deze locatie onze ruime werkplaats. Hier worden al uw items geproduceerd.

Dinsdag van 11:00 tot 17:00
Vrijdag van 11:00 tot 17:00
Zaterdag van 11:00 tot 17:00


Showroom Nieuwkoop, (Randstad) Industrieweg 3B

Centraal gelegen in het Groene Hart op minder dan 30 minuten van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Donderdag van 10:00 tot 15:00
Zaterdag van 10:00 tot 17:00


Behandelen van de tafel;
Bij ons kunt u kiezen uit 2 verschillende afwerkingen.

ULTRA MATTE LAKLAAG;

- niet te onderscheiden van een onbehandelde tafel. Het voordeel is dat het hout z’n natuurlijke uitstraling blijft behouden maar toch uitermate goed beschermd is. U kunt de tafel met een vochtige doek schoonhouden. De laklaag wordt 3 keer aangebracht om u de perfecte bescherming tegen kringen en vlekken te bieden. Pas wel op met rode wijn, die dient men meteen van de tafel te verwijderen mocht dit ooit op de tafel geknoeid worden. 

De lak is op waterbasis dus zal na verloop van tijd niet geel kleuren. (in tegenstelling tot een terpentine gedragen lak, deze kleurt wel geel door invloed van de zon)

OLIE
U heeft bij Table du Sud keuze uit verschillende oliën - whitewash - greywash - brown - mahonie (ook wel kastanje genoemd)

Met olie kunnen wij de tafel voor u op kleur brengen. Onze kwalitatieve en duurzame olie wordt in 2 lagen aangebracht en beschermt de tafel tegen kringen en vlekken.  In de showroom kunt u de kleur verwerkt op het hout zien.

Beide afwerkingen zijn zeer onderhoudsvriendelijk, u kunt de tafel schoonhouden met een vochtige doek. 


Levering
U krijgt op maandagavond voor de levering een mailtje met daarin een voorstel voor aflevering. In de loop van diezelfde week krijgt u nog een mailtje met een tijdsindicatie zodat u niet de hele dag thuis hoeft te blijven. U kunt het resterende bedrag pinnen bij de chauffeurs. 


Aanbetaling
Wij houden een aanbetaling van ongeveer 10% aan. Dit is om er zeker van te zijn dat u uw tafel ook echt wilt. De tafel wordt immers speciaal voor u op maat gemaakt. Kiest u voor een thuisbezorging, dan komt er bovenop de 10% ook nog de kosten van het bezorgen. 


Levertijd
We beloven u dat u de tafel binnen 6 weken bij u thuis heeft staan. "Binnen 6 weken" betekent ook dat u op zaterdag na bestelling al uw tafel kan ontvangen. Het heeft namelijk te maken met onze transportroutes. U kunt ook eerder bestellen en de tafel pas over 4 maanden (of langer) laten bezorgen. Zorgen wij gewoon dat we ruimte overhouden in onze productieplanning voor die desbetreffende datum! Voor beide partijen wel zo makkelijk. 


Losse bladen kopen; 
Naast losse onderstellen kunt u ook losse bladen kopen; Mail ons voor een vrijblijvende offerte, elke maat tot 350 cm is mogelijk. U krijgt binnen 12 uur een prijsopgave. Alle tafelbladen worden voorzien van de ultra mat laklaag of olie zodat uw tafel optimaal beschermd is tegen kringen en vlekken. Ook uw tafelbladen kunnen aan huis bezorgd worden, daarvoor tellen wij in heel Nederland 65,-


Zijn de onderstellen eenvoudig te verzetten? 
Poten zijn eenvoudig te plaatsen. Als u de tafel zelf komt ophalen is de tafel op verschillende plaatsen voorgeboord zodat u thuis de poten op verschillende plaatsen kunt monteren. Bouten worden meegeleverd. 


Herroepingsrecht;
Op onze producten is GEEN herroepingsrecht van kracht. Dit komt omdat onze producten speciaal voor u op maat worden gemaakt. 


Kunnen eiken tafels ook buiten staan?
Onze eiken eettafels zijn alleen voor binnen. Eikenhout is niet echt een houtsoort voor buitentafels. Het zou gaan scheuren en vergrijzen. 


Het werken van hout.      

Zoals u weet is eikenhout een natuurproduct. Ons eikenhout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen 8% en 12%, waardoor het product geschikt is voor gebruik in een verwarmde ruimte. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. 

Hout zal nauwelijks werken wanneer de luchtvochtigheid in huis redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw tafel bestaat. Om de luchtvochtigheid te meten kunt u het beste een hygrometer gebruiken. Deze plaatst u op ooghoogte, niet op de tocht en niet in de zon.

U dient er rekening mee te houden dat de luchtvochtigheid in het stookseizoen extreem laag kan worden, met als gevolg dat er lichte scheurvorming plaatsvindt. In dat geval kan een pannetje water op de verwarming of kachel  een afdoende oplossing bieden.

Een nagenoeg constante luchtvochtigheid van ongeveer 55%, met in de winter een daling van 10% en in de zomer een stijging van 10%, is voor zowel uw massief eiken meubel(s) als voor u zelf een gezond leefklimaat.

In onze garantievoorwaarden zijn alleen productiefouten opgenomen. Het werken van het hout valt niet onder onze garantievoorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant zelf om het werken van hout zoveel mogelijk tot een minimiem te beperken.


Hoeveel weegt de tafel?
Bij een exemplaar van 220cm x 100 cm moet u ongeveer denken aan 80 à 90 kilo. Gelukkig is de tafel demontabel waardoor u de tafel toch vrij eenvoudig in huis krijgt. 


Wat doen jullie met de noesten? Opvullen of open laten? 
Er zitten geen grote noesten in ons hout, mochten er enkele kleine noestjes inzitten, dan vullen we deze standaard op, wel zo praktisch voor u! Het schuurstof van dezelfde plank wordt vermengd met een kleurloze lijmstof. Zo wordt het gaatje in dezelfde kleur opgevuld. 


Ik wil graag een bijpassende salontafel, is dat mogelijk?
Uiteraard is dat mogelijk, op onze websites kunt u ons assortiment salontafels vinden. https://tabledusud.nl/salontafels


Maken jullie ook bijpassende bankjes?
Ook bankjes behoren tot de mogelijkheid, deze staan eveneens op de website. https://tabledusud.nl/Eetkamer-bankjes


Werken bij Table du Sud
Op dit moment zijn er geen vacatures. 


Showroom Heeze + aangrenzende werkplaats

De Koolakkers 12, 5591RD Heeze (NB)
(navigatie De Geestakkers 12, Heeze)

Geopend op:

Dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00
24-12 geopend van 10:00 - 16:00
26-12 Tweede Kerstdag geopend 
11:00 - 17:00
31-12 Oudjaarsdag geopend
11:00 - 17:00

Contact

[email protected]
Tel: 040 304 6229

Kom eens langs in een van onze showrooms en bekijk de laatste trends en creaties!

Showroom Nieuwkoop

Industrieweg 3B
(onlangs vernieuwd)
2421 LK Nieuwkoop (ZH)

Geopend op:

Donderdag van 10:00 tot 17;00
Zaterdag van 10:00 tot 17:00

26-12 Tweede Kerstdag geopend  11:00 - 17:00

close

Registreer of login

Welkom! Registreer of login met een van de onderstaande opties, of ga verder als gast.


Bij account registratie, ga je automatisch akkoord met onze Algemene Voorwaarden