Close

profile image

Isa

Sales & Interior stylist

Hoe krijg ik een vlek uit mijn bank

Eerste hulp bij vlekken in jouw stoffen of lederen bank

Je kent het wel: je zit lekker onderuit gezakt in de bank tot je plots je kopje koffie omstoot! Wat nu? Wij geven je raad.

Verschillende structuren

Zoveel banken, zoveel verschillende materialen. bij Table du Sud kan je jouw ideale bank helemaal zelf samenstellen. Hierbij kan je kiezen tussen een bank van stof, leer of microvezel, waarbij het open geschuurde leer het meest kwetsbaar is.

Geschuurd leer

Ben je op zoek naar nieuwe meubels voor jouw

Geschuurd leder is een open leersoort dat een opgeruwd mat uiterlijk heeft. Het is gevoelig voor vet, vuil en vocht. Het leer heeft een open porie waardoor vlekken er gemakkelijk intrekken. Wordt er dus op gemorst, dan moet de vlek zo snel mogelijk worden opgedept. Niet wrijven, dan druk je de vloeistof juist in de poriën!

Textiel

Ook bij textiel kan een vlek gemakkelijk in de stof trekken. Als er dan toch een vlek op komt, dep deze dan af met een vochtabsorberende doek. Verse vlekken van vaste stoffen kun je eerst zoveel mogelijk voorzichtig "wegschrapen".  Vervolgens het Table du Sud onderhoudsmiddel gebruiken.  

Microvezel

Meubels van microvezel zijn onderhoudsvriendelijk. Als er een vlek op komt raden wij aan om net als bij textiel deze op te deppen met een vochtabsorberende doek. Als daarna de vlek wordt ingespoten met het betreffende onderhoudsmiddel kan nadat deze 2-3 minuten heeft ingewerkt de vlek met een schone poetsdoek worden verwijderd.

Onderhoudsmiddelen en service

Per type meubel raden wij bijpassende onderhoudsmiddelen aan. Deze kan je simpel aankopen op de website en de producten staan ook hieronder nog weergegeven. Bij het geschuurd leer hoort onze leather care kit, bij de meubels van textiel de textile care kit en bij meubels van microvezel verwijder je vlekken met de leather care kit voor microvezel leer. 

All in house service

Wil je er nou echt zeker van zijn dat jouw bank compleet beschermd is tegen vlekken? Kies dan voor onze all in house service. Hierbij wordt jouw meubel voorzien van een hoogwaardige bescherming. De onzichtbare vezelbeschermer maakt jouw meubel vlekwerend en zeer gebruiksvriendelijk. Hierdoor is hij gemakkelijk te reinigen en krijgen vloeistoffen geen kans om een blijvende vlek te veroorzaken. 

Komt er toch een blijvende vlek op jouw meubel dan kan je beroep doen op onze proffessionele service. Het meubel heeft 5 jaar bescherming en vlekkenservice. Wij verwijderen dan alle vlekken die veroorzaakt zijn door dranken, voedingsmiddel en alle af- en uitscheiding van mens en zoogdier.  Bij leder is deze vlekkenservice zelfs nog uitgebreider! Meer informatie over onze all in house service? Neem dan vrijblijvend contact op. 

View more products

Scroll

More styles

Lack of creativity? Read our inspiration blogs.

How do I maintain my outdoor tabke Maintenance oak furniture Maintenance fabric and leather Maintenance marble Maintenance files Mounting instructions Which table should I pick to enjoy with kids