Keramiek

Coming soon

Ben je verliefd geworden op marmeren tafels maar vind je naast design, het gebruiksgemak net zo belangrijk? Dan hebben we de oplossing voor je: keramische tafels!

Wat is keramiek?

Misschien is keramiek niet het eerste materiaal waar je aan denkt bij de aanschaf van een nieuwe eettafel, maar het wordt tegenwoordig enorm veel toegepast en niet zonder reden!

Keramiek is een industrieel vervaardigd product met het natuurlijke materiaal klei als hoofdbestanddeel. De klei is onder extreem hoge druk geperst en wordt vervolgens op hoge temperatuur gebakken. Hierdoor ontstaat een licht, maar zeer sterk materiaal dat extreem krasbestendig is en goed tegen hoge en lage temperaturen kan. Een hete pan op een keramisch blad neerzetten is dus geen enkel probleem!

Keramische tafels zijn bestand tegen krassen, chemicaliën, alkalische producten, hitte, vorst en uv-straling. Ook zijn ze heel eenvoudig in onderhoud.

onderhoudsvriendelijk

Naast mooi, is een keramisch tafelblad vooral ook onderhoudsvriendelijk. Sterker nog, in principe is hij onderhoudsvrij!  Dat is eigenlijk het grote voordeel dat keramische tafelbladen hebben ten opzichte van onze marmeren tafels. Je hoeft  het keramieken blad eigenlijk alleen maar te reinigen zoals je dat ook bij je keukenblad zou doen!

Voor het reinigen van jouw keramieken tafelblad raden we aan om de onderhoudsspray keramiek te gebruiken.  Dit reinigingsmiddel is gebruiksklaar, dus kun je direct gebruiken om jouw keramische eettafel mee schoon te maken. 

verschillende vormen, maten en kleuren keramiek

We zouden Table du Sud niet zijn als je de tafel niet zou kunnen customizen naar jouw smaak.  Ook de keramische tafels  maken we natuurlijk op maat, speciaal voor jou. Dit betekent dat je zelf de maat van de tafel kunt bepalen maar ook de vorm.   Zo vind je bij ons ronde keramische tafels, ovale keramische tafels en rechthoekige keramische tafels.  Bovendien zijn de keramische eettafels ook nog eens in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus kun je ze helemaal afstemmen op de rest van je interieur. 

ITALIAANSE KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Als leverancier van onze keramische bladen hebben we kozen voor het Italiaanse bedrijf Marazzi. Het bedrijf bestaat al sinds 1935 en is een echte specialist op het gebied van  keramiek. 

Net als wij heeft Marazzi naast design, ook duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.  Het bedrijf is toonaangevend in haar  branche op het gebied van duurzame productie en heeft ervoor gezorgd dat  de productie kringloop van keramiek een gesloten proces is. Dit betekent dat ze een systeem hebben ontwikkeld voor het verzamelen en hergebruiken van afval.  Daarnaast  worden milieukwaliteitscriteria toegepast op de hele productiecyclus, waarbij het verbruik van natuurlijke  bronnen en de impact op het milieu worden beperkt door  het herstel van het landschap en de vegetatie van de steengroeven, gecontroleerd afvalbeheer, optimalisatie van het energieverbruik en de recycling van afvalwater. 

close

Register or login

Welcome! Register or login with one of the options below, or continue as guest.


On account registration, you automatically agree with our Terms and conditions