Tabledusud
WIJ HOUDEN ECHT VAN HOUT!
Hout is een mooi, recyclebaar en hernieuwbaar materiaal. Het gros van onze meubels wordt van dit mooie materiaal gemaakt. Dit betekent dat we een grote gebruiker van hout zijn en dat brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. We spannen ons in om ontbossing tegen te gaan en we kopen alleen hout in bij partijen die die de juiste duurzaamheidskenmerken hebben. Het Deze kenmerken zorgen ervoor dat de bossen over de hele wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Hierbij wordt het leefgebied van dieren en planten beschermd en wordt er met respect omgegaan met de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders.  Daarnaast worden onze tafels bezorgd zonder gebruik van plastic verpakkingen.
TREES FOR ALL

Ons hout wordt dus duurzaam verkregen, maar we gaan nog een stapje verder. In samenwerking met Trees for all zal Table du Sud per drie verkochte tafels een boom terug gaan planten. Dit gaat volgens een 1-2 systeem, waarbij er één boom wordt geplant in Nederland en één in het buitenland. Bomen zijn namelijk hét middel tegen klimaatverandering. Op deze manier draagt Table du Sud bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking in het buitenland.

module-two-img-2
Tabledusud
ZONNE-ENERGIE

De productie van onze meubels kost natuurlijk energie. Met de bouw van onze nieuwe fabriekshal in de zomer van 2019 hebben we besloten ook dit onderdeel te willen verduurzamen. De zonnige zomer bood ons de oplossing: zonne-energie. De zon is namelijk een schone energiebron die nooit opraakt. Op het dak van het gehele pand zullen zonnepanelen worden geplaatst zodat de energie die we verbruiken duurzaam opgewekt wordt.

close

Registreer of login

Welkom! Registreer of login met een van de onderstaande opties, of ga verder als gast.


Bij account registratie, ga je automatisch akkoord met onze Algemene Voorwaarden